Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Έρχονται τα POS και στα ταμεία των δήμων.

Νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να καθιερωθεί η χρήση «Τερματικών συσκευών ασφαλών πληρωμών» POS στους Δήμους όλης της χώρας, δρομολογεί η κυβέρνηση με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, όπου και τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Εσωτερικών.
Με τη νέα διάταξη, άρθρο 112 Χρήση «Τερματικών συσκευών ασφαλών πληρωμών», η κυβέρνηση θα αλλάξει την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία δεν προβλέπει για τους Δήμους τη δυνατότητα χρήσης (P.O.S.) ούτε τη μεταφορά χρημάτων μέσω τραπεζικών λογαριασμών (web banking), για την είσπραξη των εσόδων τους από τους υπόχρεους.
Σύμφωνα με τις διατάξεις περί οικονομικής διοίκησης και λογιστικού των Δήμων οι οφειλές προς τους Δήμους πληρώνονται με μετρητά ή τραπεζικές επιταγές που εκδίδονται είτε σε διαταγή του Δήμου είτε σε διαταγή του οφειλέτη, οπότε χρειάζονται οπισθογράφηση. 
 Σύμφωνα με την διάταξη του νομοσχεδίου κρίνεται αναγκαία η διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου είσπραξης των εσόδων, έτσι ώστε να αρθούν τα παραπάνω προβλήματα, σύννομης ταμειακής διαχείρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου