Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Άρον άρον «έφτιαξαν» Επιτροπή για τα αδέσποτα ( στη Μακρακώμη )

Με ημερομηνία 29/8/2016 ο Δήμαρχος Μακρακώμης Θύμιος Παπαευθυμίου συγκρότησε την 5μελή Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς στον απόηχο της σκληρής κόντρας με το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας.
Επικεφαλής είναι ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Μαγουλάς, κατά του οποίου έγινε και η επώνυμη καταγγελία όπου προαναγγέλλεται και η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος του από το Σύλλογο.
Ειδικότερα η απόφαση του Δημάρχου Μακρακώμης αναφέρει «τη συγκρότηση της πενταμελούς επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Μακρακώμης η οποία θα αποφασίζει για την επικινδυνότητα ενός ζώου συντροφιάς, σύμφωνα με τον ορισμό της περίπτωσης στ΄ του άρθρου 1, όπως ισχύει και αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Οι Δήμοι , οι Περιφερειακές Ενότητες και οι Περιφέρειες δημιουργούν δίκτυο ενημέρωσης των πολιτών για τα ζώα που διατίθενται προς υιοθεσία».

Η Επιτροπή αποτελείται από:


1. Τον κ. Μαγουλά Αθανάσιο Αντιδήμαρχο ως Πρόεδρο της Επιτροπής με αναπληρωτή τον κ. Μπήτο Κωνσταντίνο επίσης Αντιδήμαρχο

2. Τον κ. Σκαραφίγκα Γεώργιο του Σωτηρίου ιδιώτη Κτηνίατρο

3. Τον κ. Παρασκευουλάκο Ιωάννη, εκπρόσωπο του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας

4. Τον κ. Μπέλεση Αλέξανδρο εκπρόσωπο του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας

5. Τον κ. Καραγιάννη Σπύρο εκπαιδευτή σκύλων

Σε περίπτωση που υπάρχει διαφωνία για την επικινδυνότητα ενός αδέσποτου ζώου συντροφιάς ή για την αναγκαιότητα της πραγματοποίησης ευθανασίας σε αδέσποτο ζώο συντροφιάς, την οριστική απόφαση λαμβάνει ειδική επιστημονική επιτροπή που αποτελείται από:

1. Τον κ. Τσαντήλα Ηλία με αναπληρωτή τον κ. Θώμο Γεώργιο υπαλλήλους του τμήματος Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Φθιώτιδας

2. Τον κ. Σκαραφίγκα Γεώργιο του Σωτηρίου ιδιώτη Κτηνίατρο με αναπληρωτή τον κ.Χαντζή Νικόλαο του Δημητρίου ιδιώτη κτηνίατρο.

3. Τον κ. Καφώρο Κωνσταντίνο του Αναστασίου υπεύθυνο κτηνίατρο στον ΣΟΛΩΝΑ για την σύνθεση και τον οικολογικό πολιτισμό στον 21ο αιώνα, με αναπληρωτή τον κ. Σπυρόπουλο Κωνσταντίνο του Ηλία

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η κόντρα Δήμου Μακρακώμης - Φιλοζωικού παραμένει, καθώς το σκεπτικό του Προέδρου της Επιτροπής (απόφαση και συνεδρίαση που προηγείται της σημερινής απόφασης του Δημάρχου που δημοσιεύουμε!) για θανάτωση «των επικίνδυνων ζώων» ξεκινά βασικά από το κόστος σίτισης και φύλαξης των, ενώ από τη στιγμή που μειοψήφησε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου κ. Μπέλεσης (απουσίαζε ο κ. Παρασκευουλάκος) τη διένεξη πρέπει να κληθεί να τη λύσει η 3μελης επιτροπή και όχι από μόνο του κάποιο μέλος του ΔΣ, τουλάχιστον πριν τις 15 Σεπτεμβρίου.

Κλείνοντας σημειώνουμε και την παρατήρηση ότι βάσει του σχετικού νόμου το 3ο μέλος της 3μελούς Επιτροπής προτείνεται από τον Φιλοζωικό που δραστηριοποιείται στο Δήμο ή σε όμορο αυτού. Έτσι ενώ τα δύο μέλη της 5μελούς φαίνονται και είναι προτάσεις του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας, στην 3μελή τακτικό μέλος ορίστηκε ο εκπρόσωπος του Σόλωνα κ. Καφώρος που έχει έδρα το Δήμο Μακρακώμης και όχι ο κ. Σπυρόπουλος που προτάθηκε από το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας.

Κατεβάστε η διαβάστε την απόφαση του Δημάρχου για τη σύσταση της Επιτροπής, εδώ.

Την επίμαχη απόφαση της 5μελούς που πυροδότησε την κόντρα, εδώ.

Πηγή : http://www.efthia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου