Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Απόπειρα στρατικοποίησης της κοινωνίας και ανοχής της βίας του πολέμου στην Λαμία;

Αν δείτε κομάντος με στολές παραλλαγής και όπλα 
στα πέριξ της Λαμίας , μην φοβηθείτε!

Δεν πρόκειται για πραγματικό πόλεμο αλλά για προσομοίωση πολέμου από τους φαν του της αεροσφαίρισης , του νέου χόμπι που έφτασε και στην Λαμία.

Μάλιστα για την προώθηση του «αθλήματος» το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας στη συνεδρίαση της Τετάρτης( 27/7) πάρθηκε απόφαση για πολύχρονη εκμίσθωση δημοτικού χώρου (άγονης καλλιεργήσιμης γης) στη θέση «Γερακάρης» στις Κομποτάδες στο Σύλλογο Αντισφαίρισης Φθιώτιδας έναντι ενός συμβολικού μισθώματος.

Η δημοτική πλειοψηφία δικαιολόγησε την θετική της πρόταση για ενοικίαση του δημοτικού χώρου έναντι ενός συμβολικού αντιτίμου (γιατί από το νόμο απαγορεύεται η δωρεάν παραχώρηση), λέγοντας πως πρόκειται για άγονη έκταση που ο σύλλογος αναλαμβάνει να καθαρίζει ενώ οι διάφορες πανελλαδικές συναντήσεις που θα διοργανώνονται θα φέρουν επισκέπτες στην περιοχή μας.

Έντονη ήταν η αντίδραση των επικεφαλής των παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας κ.κ. Μαρίας Αντωνίου Σιούτα, Τάσου Χρονά και Παναγιώτη Στασινού στην απόφαση για λόγους αρχής.

Όπως ανέφερε o εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας Παναγιώτης Στασινός ''Πρόκειται για απόπειρα στρατικοποίησης της κοινωνίας και προετοιμασία της ώστε να δεχθεί την βία του πολέμου''. ''Δεν συνηγορούμε, πρόσθεσε, σε οποιαδήποτε μορφή βίας έστω και πλασματικής γιατί δεν συμβαδίζει με τις αξίες και τις αρχές της κίνησής μας''.

Η εκπρόσωπος της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ Μαρία Αντωνίου τόνισε πως «δεν μπορεί ο Δήμος να προωθεί τη χρήση των όπλων και να εξοικειώνει τους νέους με τον πόλεμο και τη βία ,ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή όπου οι συνειρμοί από τραγικά περιστατικά που βιώσαμε είναι αναπόφευκτοι» . «Ποιες είναι οι αξίες που καλλιεργεί στους παίχτες το νέο και μάλιστα πανάκριβο χόμπι;» αναρωτήθηκε η κ. Αντωνίου.

Τις επιφυλάξεις του
δίνοντας όμως θετική ψήφο εξέφρασε και ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας κ. Φώσκολος, όχι για λόγους ιδεολογικούς αναφορικά με τη φύση και τις αξίες του αθλήματος , όπως διευκρίνισε αλλά για λόγους τεχνικούς ( σήμανση, περίφραξη του χώρου ) και ασφάλειας για τους περίοικους.

Την παραχώρηση υπεραμύνθηκε ο εκπρόσωπος του ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ -Σύγχρονη πόλη, Γ. Σαγιάς, λέγοντας πως δεν μπορούμε να ενοχοποιούμε ένα άθλημα . Με τη ίδια λογική θα απαγορεύσουμε το ποδόσφαιρο ή το ζίου-ζίτσου γιατί προάγουν τη βία.

Στη συνεδρίαση παρευρίσκονταν και εκπρόσωπος του Συλλόγου που απάντησε στις αιτιάσεις των δημοτικών συμβούλων για το άθλημα, διευκρινίζοντας ότι το νέο χόμπι έχει τις ρίζες του στην κουλτούρα και τις εικονικές μάχες του διαδικτύου και δεν έχει σχέση με φασιστικές αντιλήψεις και ομάδες.

Τι είναι η αεροσφαίριση

Οπως αναφέρεται στο Διαδίκτυο, η αεροσφαίριση [aerosférisi , μτφρ. αγγλ. Airsoft] είναι μια ομαδική δραστηριότητα ελευθέρου χρόνου με την μορφή παιχνιδιού, που διεξάγεται σε οριοθετημένο χώρο, μεταξύ δύο ή περισσότερων ομάδων, οι οποίες συναγωνιζόμενες σύμφωνα με ορισμένους κανόνες, προσπαθούν να πραγματώσουν αντικειμενικούς σκοπούς, με την χρήση αεροβόλων όπλων που εκτοξεύουν πλαστικά σφαιρίδια 6 ή 8 χιλιοστών, τα οποία είναι ακίνδυνα για τους αθλούμενους, αφού χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερα ασθενή ισχύ τους. Το παιχνίδι της αεροσφαίρισης σε αντίθεση με αυτό της χρωματοσφαίρισης, στο οποίο τα χτυπήματα στον αντίπαλο είναι εμφανή λόγω του χρώματος που περιέχει το πλαστικό σφαιρίδιο, βασίζεται στην τιμιότητα του παίχτη να παραδεχτεί ότι έχει χτυπηθεί και να βγει εκτός παιχνιδιού.

Η αεροσφαίριση ξεκίνησε το 1980 στην Ιαπωνία, όπου ενώ ήταν παράνομη η κατοχή όπλου υπήρχε αρκετό ενδιαφέρον για την απόκτηση του. Εξαιτίας του ενδιαφέροντος αυτού εταιρίες ξεκίνησαν να κατασκευάζουν ρεαλιστικά αντίγραφα όπλων τα οποία λειτουργούσαν με ελατήριο και χρησιμοποιούσαν πλαστικά σφαιρίδια 6 ή 8 mm. Στα μέσα του 1990 το παιχνίδι της αεροσφαίρισης άρχισε να εμφανίζεται στην Αμερική και στην Ευρώπη.

Η αεροσφαίριση συμπεριλαμβάνει επίσης την συλλογή και τροποποίηση τον αεροβόλων airsoft με την μορφή μοντελισμού.
Υπάρχουν τρία είδη αεροβόλων που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι της αεροσφαίρισης: Αεροβόλα ελατηρίου (Spring), Ηλεκτροκίνητα αεροβόλα (AEG – Automatic Electric gub)) και Αεροβόλα αερίου (GAS). Τα παραπάνω χωρίζονται σε τρεις υποκατηγορίες, ανάλογα με τον τρόπο και ρυθμό βολής, και είναι τα αυτόματα, ημιαυτόματα και επαναληπτικά.

Χώροι Διεξαγωγής
Τα πεδία αεροσφαίρισης εμφανίζονται στις παρακάτω τρεις (3) βασικές μορφές : Δασικό (Woodland, Αστικό (Urban) σε εγκαταλελειμμένα συμπλέγματα κτιρίων.και Εντός κτηρίου (C.Q.B). Η θεματική Αεροσφαίριση -μέσω αναβίωσης ιστορικών μαχών– αποτελεί επίσης εξαιρετικά δημοφιλή ενασχόληση για τους λάτρεις του είδους.

Συμπέρασμα

Αν δείτε΄Ελληνες αντάρτες, Άγγλους αλεξιπτωτιστές και Γερμανούς Ες-Ες ή Αμερικανούς κομάντος και Ισλαμιστές τρομοκράτες στα πέριξ της Λαμίας μην πανικοβληθείτε….

Τα παιδιά που μεγάλωσαν μπροστά στους υπολογιστές παίζοντας πολεμικά παιχνίδια, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. ΄Οχι αυτά δεν κυνηγούν πόκεμαν από το κινητό. Εξασκούνται πλέον στα όπλα και τη βία και αλληλοεξοντώνονται σε live εκδοχή παίζοντας πόλεμο, αξιοποιώντας έτσι «δημιουργικά» τον ελεύθερο χρόνο τους.

Σαν να μην μας έφταναν δηλαδή, οι πραγματικοί πόλεμοι και η προσφυγιά στη περιοχή μας ,οι τυφλές τρομοκρατικές επιθέσεις μίσους, η ανεργία των νέων. και η καθημερινή αγωνία επιβίωσης της ελληνικής οικογένειας .

Τι άλλο θα δούμε…



Απο το ρεπορτάζ του altpressfthiotida.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου