Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Βαρύτατες ποινές και πρόστιμα στους κατοίκους που έριξαν τις φόλες στον Άγιο Σεραφέιμ

Με βαρύτατες ποινές και κυρώσεις από Πολιτεία και Δικαιοσύνη θα έρθουν αντιμέτωποι όσοι συμμετείχαν στην μαζική δολοφονία αδέσποτων σκύλων στον Άγιο Σεραφείμ Μώλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας η Αστυνομία έχει τα στοιχεία των δραστών της ανεπίτρεπτης αυτής μαζικής δηλητηρίασης ζώων που αναστάτωσε τελευταία την τοπική κοινωνία της Φθιώτιδας.

Να θυμίσουμε πως το πρόστιμο μπορεί να φθάσει ακόμη και σε 30.000 ευρώ ανά ζώο ενώ συνήθως εξαντλείται η αυστηρότητα του Νόμου αφού η δολοφονία αδέσποτων ζώων έχει αποδειχθεί πως αποτελεί προάγγελο για παραβατική συμπεριφορά απέναντι σε ανθρώπους και η πολιτεία προσπαθεί να προστατεύσει την κοινωνία από όσους προβαίνουν σε παρόμοιες συμπεριφορές.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας:


«Εξελίξεις σημειώθηκαν σήμερα μετά από κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος καταγγέλλει πως συγκεκριμένοι κάτοικοι του Αγίου Σεραφείμ ξημερώματα της Κυριακής έβαλαν φόλες μέσα στην παιδική χαρά του χωριού με συνέπεια να πεθάνει αδιευκρίνιστος αριθμός αδέσποτων σκύλων και συγχρόνως να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών του χωριού που πιθανά θα ερχόντουσαν σε επαφή με το δηλητήριο. 

Πέραν της ηθικής διάστασης του θέματος της δηλητηρίασης ανυπεράσπιστων πλασμάτων, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι:

1. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, όποια κοινωνική, πολιτική ή ταξική θέση κατέχει..

2. Η νομοθεσία είναι σαφής για το ποιος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και για το τι πρέπει να γίνει για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

3. Αναμένουμε από την ελληνική δικαιοσύνη να κινηθεί άμεσα, ώστε να διευκρινισθούν όλες οι παράμετροι του θέματος και να αποδοθούν παραδειγματικά οι ευθύνες (ποινικές και διοικητικές) στους υπεύθυνους».

Το Δ.Σ. του Φιλοζωικού Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου