Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Δημοτική Αστυνομία: Αποδεσμεύσεις προσωπικού από τα καταστήματα κράτησης

Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που υπηρετούν στα καταστήματα κράτησης θα αποδεσμευτούν σταδιακά, προκειμένου να επιστρέψουν στους δήμους και να ξεκινήσει η διαδικασία επανασύστασης και λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας. Αυτό διαβεβαίωσαν  ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρστόροφος Βερναρδάκης και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ν. Παρασκευόπουλος σε σύσκεψη που –πραγματοποιήθηκε  στην Βουλή με αντικείμενο  τη δυνατότητα επιστροφής των δημοτικών αστυνομικών στους δήμους.
"Δείτε τις θέσεις τη Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας, όπως εκφράσθηκαν δημόσια ένα χρόνο πριν, με αφορμή την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας".


Ειδικότερα με   πρωτοβουλία της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου  Εσωτερικών και Δημόσιας διοίκησης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Βουλή παρουσία των δύο συναρμόδιων υπουργών, του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Χριστόφορου Βερναρδάκη και του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  Νίκου Παρασκευόπουλου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η δυνατότητα επιστροφής των δημοτικών αστυνομικών που υπηρετούν στα καταστήματα κράτησης, στις υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε από όλους τους βουλευτές ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι δημοτικοί αστυνομικοί δεν επέστρεψαν στους δήμους ως αποτέλεσμα της λεγόμενης «αναγκαστικής κινητικότητας». Εντοπίστηκε επίσης η αδυναμία επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας σε μια σειρά δήμους, εξαιτίας της έλλειψης του συγκεκριμένου προσωπικού.

Οι δύο υπουργοί, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναγνώρισαν το αίτημα των δημοτικών αστυνομικών που υπηρετούν στα καταστήματα κράτησης. Ο μεν υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενημέρωσε πως πρόκειται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης για περίπου 1.000 σωφρονιστικούς υπαλλήλους, σύμφωνα με το αίτημα που υπέβαλε το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συμφώνησε ότι οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που υπηρετούν στα καταστήματα κράτησης θα αποδεσμευτούν σταδιακά, προκειμένου να επιστρέψουν στους δήμους και να ξεκινήσει η διαδικασία επανασύστασης και λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας, ανάλογα με τον αριθμό των σωφρονιστικών υπαλλήλων που θα προσλαμβάνονται και θα τοποθετούνται στα καταστήματα κράτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου