Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – «Μόνο που δεν μας έδειραν» : Επίθεση στα μέλη του Φιλοζωικού, στον Άγιο Σεραφείμ !

Μια πρωτοφανή κατάσταση αντιμετώπισαν σήμερα τα 2 μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας που έσπευσαν το πρωί στον ΄Αγιο Σεραφείμ, μετά από πληροφορία για νεκρά αδέσποτα σκυλιά από φόλα.
Η πληροφορία έλεγε για 10 νεκρά σκυλιά έξω από την εκκλησία, ενώ άλλη για 4 μέσα στην παιδική χαρά.
Αφού ενημερώσαμε το αστυνομικό τμήμα του Μώλου πήγαμε στον ΄Αγιο Σεραφείμ όπου αναζητήσαμε την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας.
Τη βρήκαμε να διασκεδάζει με παρέα ηλικιωμένων σε κεντρικό καφενείο δίπλα από την παιδική χαρά, όπου στην άκρη του δρόμου κείτονταν δηλητηριασμένο σκυλί, ζωντανό ακόμα να ψυχομαχά και δύο κουτάβια να κάθονται δίπλα του….
Τη ρωτήσαμε τι συνέβη και μας είπε ότι βρήκε 4 σκυλιά δηλητηριασμένα και τα φόρτωσε σε αγροτικό αυτοκίνητο και τα πέταξε!…..
Ούτε την αστυνομία ειδοποίησε, ούτε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, ούτε έκανε τίποτα για να σώσει τα ζωντανά ακόμη…
Σημειώστε το ότι δεν μας έλεγε που τα πήγε, ούτε με ποιο αυτοκίνητο τα μετέφερε και με ποιους βοηθούς….
Το σπουδαιότερο…..πως μπορούσε η ίδια αλλά και οι ηλικιωμένοι θαμώνες να διασκεδάζουν, ενώ ένα ζώο ψυχομαχούσε δίπλα τους?
Τι να πούμε για την αντιμετώπιση των συνοδών της!
Μόνο που δεν μας έδειραν όταν άκουσαν ότι ΄πήγαμε να μάθουμε για τα νεκρά ζώα…..Ούτε ένας δεν θεώρησε ότι ήταν κακό πράγμα η δηλητηρίασή τους και όλοι έλεγαν ότι δεν μπορούν να πιουν τον καφέ τους γιατί …φοβούνται μην κολλήσουν τσιμπούρια από τα αδέσποτα …..Μάλιστα ο ένας έκανε και απειλητική κίνηση εναντίον της προέδρου του συλλόγου μας.
Σκεφθείτε ότι μιλάμε για χωριό και όχι για το Κολωνάκι! ΄Ολοι αυτοί οι ηλικιωμένοι προφανώς διακτινίστηκαν στον ΄Αγιο Σεραφείμ από τα « μεγάλα σαλόνια», δεν είχαν ποτέ έρθει σε επαφή με σκυλιά και φοβόντουσαν μην κολλήσουν τσιμπούρια….λες και κοιμόντουσαν αγκαλιά με τα ζώα ή τα είχαν στα σπίτια τους…

Αν πεις δε για τα «δικά τους ζώα» που μας έλεγαν ότι τα έχουν στα σπίτια τους και όχι στους δρόμους σαν αυτά τα….συχαμερά αδέσποτα….όλα άραγε τα έχουν με τσιπ και βιβλιάρια υγείας?
Μια επίσκεψη από το αστυνομικό τμήμα νομίζω ότι θα αποδόσει πολλά έσοδα στην κυβέρνηση, που τόσο τα έχει ανάγκη , μέσω των προστίμων που έχουν να πέσουν……όλα αυτά επειδή είναι υπέρμαχοι της νομιμότητας και της ήσυχης συνείδησής τους….
Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες!!!!
΄Ηδη δόσαμε στην αστυνομία τα στοιχεία που ντόπιοι μας έδοσαν για το τι και από ποιούς συζητιόταν στο χωριό τις προηγούμενες μέρες σε σχέση με τις «φόλες που πρόκειται να πέσουν»…..
Ναι υπάρχουν και φιλόζωοι κάτοικοι στο συγκεκριμένο χωριό. Είναι κρίμα να χαρακτηρισθεί όλο το χωριό εχθρικό για τα ζώα, εξαιτίας κάποιων επικίνδυνων…
Και όταν λέμε επικίνδυνων το ενοούμε
.Για σκεφθείτε…. φόλες έξω από την εκκλησία, όπου υποτίθεται ότι πάνε οι καλοί χριστιανοί για να επικοινωνήσουν με τα θεία…΄Ετσι κατανοούν το «ου φονεύσεις»…. και φόλες στην παιδική χαρά…βάζοντας σε κίνδυνο τα μικρά παιδιά, για τα οποία δήθεν ενδιαφέρονται.
Αν αυτά τα παιδιά έρθουν σε επαφή με τα υπολείματα του δηλητηρίου ή τον εμετό των δηλητηριασμένων ζώων, ποιός θα φταίει?
΄Ολα αυτά γιατί στην Ελλάδα κάνουμε νόμους για να λέμε ότι τους έχουμε…..
-Που είναι οι έλεγχοι των δεσποζόμενων για τσιπ και βιβλιάρια υγείας ,ώστε να μη γίνονται εγκαταλείψεις?
-Που είναι οι στειρώσεις των ήδη αδέσποτων ώστε να μην πολλαπλασιάζονται και οι εμβολιασμοί τους ώστε να μη φοβούνται οι ανημέρωτοι?
-Που είναι η ενημέρωση των κατοίκων για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα ζώα, δεσποζόμενα και μη.?

Είναι γεγονός ότι έχουμε την Ελλάδα που μας αξίζει, αφού έχουμε τους κατοίκους που είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για τις εν γένει επιλογές τους…..

Αγγέλα Μπαρτσιώκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου