Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Λαμιέων για ενημέρωση για πλαστά πτυχία

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη και στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου έστειλε ο συμπολίτης μας καθηγητής Χρήστος Παγουρόπουλος ζητώντας να ενημερωθεί εάν υπάρχουν και στο Δήμο Λαμιέων φαινόμενα πρόσληψης ημετέρων που δεν πληρούσαν τα κριτήρια και αν έχουν γίνει προσλήψεις με πλαστά πτυχία και τίτλους σπουδών.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής του συμπολίτη μας:

“Με αφορμή την πρόσφατη -αχαρακτήριστη- διαχείριση του ζητήματος των πλαστών τίτλων σε διορισμούς με ΑΣΕΠ στο Δημόσιο, που προσπαθούν να «δικαιώσουν» πλαστογράφους δίνοντάς τους «μια δεύτερη ευκαιρία», δίνοντάς τους και «την άφεση αμαρτιών», με την συνέχιση της παρανομίας που διέπραξαν οι εν λόγω. Μάλιστα οι εν λόγω1 , αφού ήπιαν στην «υγεία των κορόιδων», που είχαν Νόμιμους και κανονικούς τίτλους και στην δικιά μας, θα «πάρουν και τα ρέστα»!!! Με μια δεύτερη αφορμή, που αφορά τις δηλώσεις του αρχηγού των «πατριωτών-ΑΝΕΛ» για το ότι: «Ή αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, είναι μια απόφαση αντισυνταγματική…» και που ομολογεί ότι ψήφισαν-ψήφισε, μια αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη. Επίσης αντιπαραθέτοντας το γνωστό μας άρθρο 114 του Συντάγματος που υπάρχει και στο σημερινό αναθεωρημένο, το γνωστό πια: «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε…», αρχίζουμε πια «να χάνουμε την μπάλα»! Μετά το: «η χώρα έχει μεταβληθεί σε απέραντο φρενοκομείο» της 11/1/1989, του αειμνήστου Κ. Καραμανλή, εμείς που ήμασταν από τους κανονικούς Έλληνες, θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε; Μήπως φθάσαμε στη «είσοδό του»!!! Επειδή τα παραπάνω ζητήματα εξοργίζουν αφ’ ενός, αλλά «αφυπνίζουν» κάποιους που έχουν ακόμα «σώας τας φρένας» -μέχρι στιγμής- θέλω να σας παραθέσω δύο σύντομες-μικρές «ιστορίες» με μεγάλες «ουρές» στο Δήμο μας!

1η ιστορία με σωρεία θαυμάτων : Στην πρώτη του λειτουργία του «Βοήθεια στο σπίτι» του «Καποδιστριακού» Δήμου Λαμιέων προσελήφθη (με διαδικασία ΑΣΕΠ) μία ΥΕ οικιακή βοηθός (επεξήγηση ΥΕ, Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, Απολυτήριο Δημοτικού ή Γυμνασίου), πλην όμως, στη δομή του βοήθεια ήταν απούσα για το λόγο του ότι ήταν «Δημαρχίνα»!!, κατά το παλιό γνωστό: «τη γυναίκα του γιατρού την έλεγαν γιατρίνα»! Μόνο πού όμως, -ευτυχώς-(!) δεν «έκανε ιατρικές πράξεις»!!.

Στη συνέχεια, η εν λόγω βρέθηκε –το πώς μένει να διερευνηθεί- υπάλληλος στο Δήμο μας στην κατηγορία ΔΕ-Διοικητικού-Οικονομικού. Δηλ. το τυπικό προσόν, ήταν το απολυτήριο Λυκείου.!! Ενώ ήταν, στις τότε «διαθεσιμότητες» που είχαν γίνει στο Δήμο μας, μετά από λίγες ημέρες επανέκαμψε!! (το πώς διερευνάται), ενώ κάποιοι που άρχισαν να ψάχνουν, βρήκαν ότι το τυπικό προσόν της υπαλλήλου ΔΕ (Απολ. Λυκείου) δεν υπήρχε! Πως άραγε να υπάρχει, αφού ποτέ δεν φοίτησε στο 4ο ΓΕΛ Λαμίας όπου είχε εγγραφεί! Τι να έχει συμβεί άραγε; Ποιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο είδε-έλεγξε το Απολυτήριο Λυκείου- «προσόν μετάταξης» στο Δήμο; Ποιοι υπέγραψαν;

Σήμερα η 12500*1200€≈μικτά=3.000.000€*12 μήνες=36.000.000€/έτος παίρνουν «οι πλαστοί»!! Με τις υγείες μας!! εν λόγω συνεχίζει να είναι υπάλληλος ΔΕ, νομίμως ή παρανόμως; Αμείβεται από το Μισθολόγιο ΔΕ των ΔΥ, ναι ή όχι;

2η ιστορία θαυμάτων : Στους «Καποδιστριακούς» Δήμους Αγ. Κων/νου και Λιανοκλαδίου είχαν γίνει προσλήψεις προσωπικού στις αντίστοιχες δομές του «Βοήθεια στο σπίτι» με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Και οι δύο Δήμοι ΝΠΔΔ, με τις αντίστοιχες δομές τους. Σε χρόνο λειτουργίας αυτών των ανεξάρτητων δομών έγιναν και οι αντίστοιχες προκηρύξεις από τον κάθε Δήμο ξεχωριστά. Πλην όμως (ποιος το κατάλαβε!) μια εργαζόμενη – όχι υπάλληλος! – (το τονίζω επειδή εκεί είναι και η ουσία!) βρέθηκε με «μετάταξη» (μήπως και μετάθεση!) στο Δήμο Λιανοκλαδίου.

Η εν λόγω μάλιστα, υποψήφια στον «Καλλικρατικό» Δήμο Λαμιέων με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ του πρώην δημάρχου κου Κοτρωνιά! Τυχαίο; Αυτό είναι εξώφθαλμα ΝΟΜΙΜΟ ή ΠΑΡΑΝΟΜΟ; Ποιοι έκαναν αυτοί την «ΑΛΧΗΜΕΙΑ» και ποιοι την αποδέχθηκαν; Πριν ακριβώς δύο χρόνια κατήγγειλα επωνύμως και ευθαρσώς, σημαντικότατες παραβάσεις στα διοικητικά του Δήμου μας. Πλην όμως στη διάρκεια αυτών των δύο χρόνων εκτός από εκείνα, έχουν διαπιστωθεί επισήμως και τα παρακάτω:
Το ΔΗΠΕΘΕ (αμαρτωλό;) δεν έχει πια οδηγό και υπαλλήλους που έφυγαν «νύχτα» με μετάταξη, ενώ από τα ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε, ότι και εκεί στις προσλήψεις γίνονταν περίεργες και καθόλου Νόμιμες διαδικασίες!
Για το ΔΗΠΕΘΕ έχουμε πληροφορηθεί ότι περίπου 1,4 εκατ. € «χάθηκαν» στην διαδρομή, μεταξύ Δήμου-ΔΗΠΕΘΕ!! Έτσι απλά χάθηκαν!! (που πήγαν;)

Διαρκώς τα τοπικά ΜΜΕ φέρνουν στο φως διαδικασίες του παρελθόντος «που δεν μας «περιποιούν τιμήν». Πόσο μάλλον μας εκθέτουν και σαν Ρουμελιώτες!! Οι παραπάνω ιστορίες είναι πολλαπλώς διασταυρωμένες και έγκυρες! Μάλιστα στην 1η υπάρχει μια «ουρά», με μη πιστοποιημένη επάρκεια ξένων γλωσσών για Δημ. Υπαλλήλους, με απλές βεβαιώσεις χωρίς καμία αξία! Επειδή υποθέτω όμως (Μαθηματικά!!), ότι υπάρχουν και πολλές άλλες παρανομίες που έχουν «διαλάθει» της προσοχή μας, θα σας παρακαλέσω να κάνετε κάθε νόμιμη ενέργεια ώστε να διερευνηθούν αυτές και τυχόν άλλες, να αποδοθεί δικαιοσύνη, να επιστραφούν τα παρανόμως εισπραχθέντα, να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι-«τρωκτικά», μήπως τελικά «απαλυνθεί ο πόνος και φύγει το ΟΝΕΙΔΟΣ» και ο Δήμος μας θα υπηρετεί πραγματικά τους πολίτες του, με την τήρηση του Νόμου και την καλυτέρευση της ζωής τους! Μήπως γλυτώσουμε και εμείς και δεν «μπούμε στο απέραντο φρενοκομείο»!! Περιμένω σύντομα ενέργειές σας και είμαι στην διάθεσή σας, για οποιαδήποτε διευκρίνιση!!

Τους ύπατους εγώ ανάδειξα στις συνελεύσεις κι αυτοί κληρονομήσανε τα δικαιώματα φορέσαν πορφυρούν ατίθασον ένδυμα σανδάλια μεταξωτά ή πανοπλία εξακοντίζουν τα βέλη τους εναντίον μου η θέλησή μου που καταπατήθηκε τόσους αιώνες. Μιχάλης Κατσαρός, “Κατά Σαδδουκαίων”

Χρήστος Παγορόπουλος Δημότης-καθηγητής
Αναλυτής Συστημάτων

fonografos.net

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος12/6/16, 12:47 π.μ.

    Αφού η μονιμότητα κυλάει μες στη φλέβα......δημόσιο forevah! (Ημισκούμπρια Δημόσιο Forever)

    ΑπάντησηΔιαγραφή