Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Από 30 δήμους ξεκινάει το Επίδομα Αλληλεγγύης – Συνεχίζεται & το Βοήθεια στο Σπίτι

Για τα επόμενα τρία χρόνια είναι διασφασλισμένη η συνέχιση λειτουργίας του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» μέσω  μέσω κρατικής χρηματοδότησης. Αυτό υπογράμμισε στα στελέχη της ΚΕΔΕ που συναντήθηκαν σήμερα μαζί της η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου.
Παράλληλα η κ. Φωτίου τόνισε ότι εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα γίνει πιλοτικά από τα μέσα Ιουλίου σε 30 δήμους της χώρας, με πληθυσμιακά κριτήρια αλλά και ανάλογα με την ανεργία που πλήττει την κάθε περιοχή, με στόχο τη σταδιακή εφαρμογή του μέτρου στους Δήμους όλης της Ελλάδας από τον Ιανουάριο του 2017.
Μάλιστα διευκρίνισε πως στους Δήμους που δεν θα ενταχθούν στην πρώτη φάση του προγράμματος θα συνεχιστεί η εφαρμογή των προγραμμάτων ανθρωπιστικής κρίσης.


Παράλληλα στην ατζέντα της συζήτησης συμπεριελήφθη και η δημιουργία των Κέντρων Κοινότητας τα οποία θα στεγάζονται σε 250 δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων.

Από την πλευρά τους τα στελέχη της ΚΕΔΕ τόνισαν την ανάγκη διατήρησης όλων των Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας αλλά και των κοινωνικών προγραμμάτων που λειτουργούν στους Δήμους και απευθύνονται σε ευπαθείς ομάδες πολιτών.

Σε ότι αφορά τις κοινωνικές δομές φτώχειας, με δεδομένο ότι η τελευταία παράταση λειτουργίας τους λήγει στα τέλη Ιουνίου, η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ επισήμανε στην υπουργό ότι η κεντρική κυβέρνηση και οι Περιφέρειες, μέσω των ΠΕΠ, οφείλουν να μεριμνήσουν άμεσα για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους προκειμένου να μην μείνουν στον αέρα χιλιάδες συμπολίτες μας αλλά και να μην μείνει αναξιοποίητη η εργασιακή εμπειρία των εργαζομένων που απασχολούνται στις συγκεκριμένες δομές. «Πρέπει να υπάρξει σταθερό καθεστώς απασχόλησης και σταθερή ροή χρηματοδότησης για την πληρωμή των εργαζομένων και την ομαλή λειτουργία των κοινωνικών προγραμμάτων», τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου