Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Μόνο τραυματισμένα και άρρωστα ζώα εξυπηρετεί το Κυνοκομείο Λαμίας


Δελτίο Τύπου
Της Επιτροπής για την παρακολούθηση του Προγράμματος
Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαμιέων
                                                                                                                                                                  
13/04/2016

Μετά από δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο καθώς και τις συνεχείς εκκλήσεις συμπολιτών μας για περισυλλογή αδέσποτων που βρίσκονται στον χώρο ευθύνης του Δήμου Λαμιέων υπενθυμίζουμε τις πρόσφατες αποφάσεις της Επιτροπής(9 και 29/3/2016) σύμφωνα με την οποίες πρέπει να ανασταλεί η περισυλλογή αδέσποτων ζώων (εξαιρούνται μόνο τραυματισμένα και ασθενή ζώα) μέχρι την σχετική αποσυμφόρηση του Κέντρου,το οποίο αυτή την χρονική στιγμή λόγω του μεγάλου αριθμού φιλοξενούμενων ζώων αδυνατεί να προσφέρει ικανοποιητικές συνθήκες ευζωίας.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την σχετική Νομοθεσία (Νόμος 4235/2014 που τροποποίησε τον 4039/2012) το Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαμιέων λειτουργεί για την ιατρική περίθαλψη των αδέσποτων, την στείρωση, και την ηλεκτρονική σήμανση με τσιπ. Τα ζώα φιλοξενούνται εκεί προσωρινά για εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι την αποθεραπεία τους και γίνονται προσπάθειες για την υιοθεσία τους. Σε περίπτωση που δεν υιοθετηθούν τα περισυλλεγέντα ζώα απελευθερώνονται στο φυσικό τους περιβάλλον κάτω βέβαια από τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέτει η νομοθεσία. Απαγορεύεται δε αυστηρά ο εγκλεισμός υγιών ζώων ο οποίος μάλιστα επισείει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Η Επιτροπή ζητά από τους δημότες να βοηθήσουν έμπρακτα ώστε να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων με την αύξηση των στειρώσεων ,των ηλεκτρονικών σημάνσεων, των υιοθεσιών, των επανεντάξεων καθώς και με την αποφυγή εγκαταλείψεων ζώων.


Για να ελαττωθούν τα αδέσποτα στον δήμο μας
είναι απαραίτητη η συμμετοχή και η βοήθεια όλων μας

Τα μέλη της Επιτροπής:
Μώρης Δημήτριος-Δημοτικός Σύμβουλος
Μπαρτσιώκα Αγγέλα-Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας
Στασινός Παναγιώτης-Μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας
Αντωνακάκη Μαριάννα-Κτηνίατρος
Καραγιάννης Σπύρος- Εκπαιδευτής Ζώων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου