Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ντροπή και αίσχος - Κινδυνεύει με λουκέτο η ΠΕΛ μετά από 50 χρόνια ζωής!

Στον Εισαγγελέα ο φάκελος με τα οικονομικά της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας - Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από ότι νομίζαμε - Μετά από 50 χρόνια, για πρώτη φορά, είναι πολύ πιθανό να μην γίνει η φετινή Έκθεση!!!

Μπορεί η νέα διοίκηση είχε ορίσει τις ημερομηνίες για την 50η περίοδο της φετινής ΠΕΛ (4/6 - 12/6), ωστόσο είναι αμφίβολο αν θα γίνει τελικά, αφού δεν υπάρχει ευρώ και όλα είναι στον αέρα.

Το ωραίο της υπόθεσης είναι ο η νέα διοίκηση μαζί με τις άλλες τοπικές αρχές ετοιμαζόταν φέτος να κάνουν τα "Χρυσά Εγκαίνια", λόγω των 50 ετών που έκλεινε ο θεσμός, αλλά απ΄ ότι φαίνεται, μάλλον τα τα "χλωμά" και όχι τα "χρυσά" εγκαίνια θα γίνουν τελικά.

Δυστυχώς τα όσα είχαμε αναφέρει σε προηγούμενα ρεπορτάζ και αναρτήσεις για το "μπάχαλο" που γινόταν στην ΠΕΛ, μάλλον ήταν πολύ ήπια σε σχέση με αυτά που πραγματικά έχουν συμβεί. Με δυο λόγια για να το πούμε απλά ο κ. Γρανίτσας δεν ήταν σε θέση να πει ούτε πόσα χρωστάει η ΠΕΛ ούτε σε ποιους τα χρωστάει.

«Δεν υπάρχει ηλεκτρονικό ή χειρόγραφο αρχείο με οποιοδήποτε λογιστικό, οικονομικό ή ταμειακό στοιχείο....»

Ο νεος πρόεδρος Γιώργος Λάμπρου πήγε την υπόθεση ήδη στον Εισαγγελέα και ταυτόχρονα
ενημερωσε το υπουργείο για την υπό διάλυση κατάσταση στην οποία βρήκε την ΠΕΛ. Ζήτησε επίσης από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα, να βρεθεί τρόπος να υπάρχει μια στοιχειώδης χρηματοδότηση και ένα προϋπολογισμός για να μπορέσει η έκθεση να υποστηρίξει το "Ράλι Ακρόπολις" και να οργανώσει την 50η φετινή περίοδο.

Οι πληροφορίες λένε ότι αν δεν βρεθεί σύντομα λύση από το Υπουργείο, η νέα Διοίκηση είναι έτοιμη να υποβάλει παραιτήσεις, αφού χωρίς προϋπολογισμό και χωρίς τα στοιχειώδη δεν θα έχει αντικείμενο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα έχει πολύ δουλειά ο Εισαγγελέας και οι ράμπο του υπουργείου οικονομικών.

Για να δείτε πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα στην Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, διαβάστε παρακάτω την επίσημη ενημέρωση που είχαμε από τον νέο πρόεδρο για το τι παρέλαβε από την απερχόμενη διοίκηση του κ. Γιάννη Γράνιτσα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας για την ανάγκη επείγουσας διευθέτησης των οικονομικών προβλημάτων της.

Είναι γνωστό ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας ορίστηκε με το ΦΕΚ με αριθμό 127 της 9ης Μαρτίου 2016. Η παράδοση και παραλαβή από την απερχόμενη διοίκηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που έλαβε χώρα την 24η Μαρτίου 2016.

Κατά τη συνεδρίαση αυτή:

1ο. Δεν παραδόθηκε ηλεκτρονικό ή χειρόγραφο αρχείο με οποιοδήποτε λογιστικό, οικονομικό ή ταμειακό στοιχείο, που να αφορά στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, αρχεία που είναι απαραίτητα για την ομαλή, σωστή και με διαφάνεια εκτέλεση των διαδικασιών που απαιτούνται για την υποβολή του Απολογισμού 2015 και του Προϋπολογισμού 2016 στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

2ο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, με ομόφωνη απόφασή του, προσέφυγε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή προκειμένου να γίνουν εκ μέρους της όλες οι νόμιμες ενέργειες.

3ο. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας είναι δεσμευμένοι από προμηθευτές και το Διοικητικό Συμβούλιο δε γνωρίζει το ακριβές ύψος των χρεών που έχουν συσσωρευτεί κατά τις παλαιότερες χρήσεις.

4ο. Λόγω χρεών δεν είναι δυνατή η έκδοση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

5ο. Τα βιβλία Πρακτικών των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας δεν έχουν υπογραφεί από τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης.

6ο. Δεν παραδόθηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο το Μητρώο Παγίων Περιουσιακών Στοιχείων της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Με επιστολή που αποστείλαμε στο εποπτεύων Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αφού ενημερώσαμε τη φυσική του ηγεσία για όλα τα προαναφερόμενα αξεπέραστα προβλήματα, ζητήσαμε να προχωρήσει άμεσα ο διοικητικός, οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος της Π.Ε.Λ. ώστε να διοργανώσουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την επετειακή 50η περίοδο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας καθώς και το SΕΑJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας

Γεώργιος Λάμπρου

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου