Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

"Διάκεια" 2016 : Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης.

Ενημέρωση Τύπου για τις Εκδηλώσεις «ΔΙΑΚΕΙΑ 2016»
          Ενημέρωση Τύπου για τα  «ΔΙΑΚΕΙΑ 2016» πραγματοποιήθηκε, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας με την παρουσία των:
•    Ευθύμιου Καραΐσκου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας
•    Νικολάου Σταυρογιάννη, Δημάρχου Λαμιέων
•    Βίβιαν Αργύρη, Αντιδημάρχου Λαμιέων
•    Γεωργίας Κανακίδου, προέδρου του Παραρτήματος Λαμίας του Λυκείου των Ελλη-νίδων
•    Δημητρίου Νάτσιου , φιλολόγου συνταξιούχου καθηγητή.

    Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για φέτος διαμορφώθηκε  ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ :
Ώρα : 20.00
    Εκδήλωση αφιερωμένη στην Μνήμη του Αθανασίου Διάκου και σε αγωνιστές του 1821 στην μετεπαναστατική Λαμία, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.
    Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Ο Δήμος Λαμιέων και το Λύκειο των Ελληνίδων Λαμίας

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΪΟΥ 
Α. ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ
1) Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Καταστημάτων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, των Τραπεζών, των οι-κιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσης του ηλίου, την ημέρα της εορτής.
2) Ώρα : 08:00 π.μ. Έπαρση της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα και απόδοση τιμών από τιμητικό άγημα του Στρατού και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαμίεων.
3)  Ώρα : 17.30 μ.μ. Υποστολή της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα
4) Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από της δύσεως του ηλίου της 15ης  Μαΐου  μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
Β. ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ  ΔΕΗΣΗ
1) Ώρα  10.15 π.μ.   Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό
2) Ώρα  10.30 π.μ.   Τέλεση μνημόσυνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό
    Μετά το μνημόσυνο θα ακολουθήσει ομιλία στον Ιερό Ναό. Ύστερα, κατά την οι-κεία τάξη, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα θα μεταβούν σε επίσημη πομπή στο Μνημείο του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ (Καλύβα Μπακογιάννη), όπου θα ψαλεί επιμνη-μόσυνη δέηση.
Γ. ΚΑΤΑΘΕΣΗ  ΣΤΕΦΑΝΩΝ
     Ύστερα, κατά την οικεία τάξη, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα, θα μεταβούν σε επίσημη πομπή στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου, στην ομώνυμη πλα-τεία, όπου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση  στεφάνων  από  τους  κ.κ. :
Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας
Ανώτερο Διοικητή Φρουράς,
Δήμαρχο Λαμιέων
Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Αθ.Διάκου Αθανάσιο  Μαστροκωστόπουλος
Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Αρτοτίνας Βασίλειο Κάππα
Πρόεδρο Συλλόγου Αρτοτινών «Ο Αθ.Διάκος», Ιωάννη Γκούρλη
    Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, θα ανακρουσθεί ο  Εθνικός Ύμνος και στη συνέχεια η πομπή θα επιστρέψει στο Περιφερειακό Κατάστημα, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Φθιώτιδας.



Τοποθέτηση του Ευθύμιου Καραΐσκου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας:

«Η διοργάνωση των εκδηλώσεων «ΔΙΆΚΕΙΑ 2016» είναι για εμάς υψηλό χρέος τιμής και καθήκον προς τον Ήρωα και πρωτομάρτυρα της Ρούμελης Αθανάσιο Διάκο ο οποίος αγωνίστηκε και θυσιάστηκε για την Ελευθερία. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πρόκειται να διοργανώσουμε εκδηλώσεις τιμής για τον Αθανάσιο Διάκο, συνεργαζόμενοι με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας , το Δήμο Λαμιέων και το Παράρτημα του Λυκείου των Ελληνίδων στη Λαμία.

Ξεκινάμε τις Εκδηλώσεις μας από την Τετάρτη 20 Απριλίου και θα κορυφωθούν στις 15 Μαΐου . Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία το Μητροπολίτη Φθιώτιδας, το Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο Λαμιέων, την Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων καθώς επίσης και τον κύριο Δημήτρη Νάτσιο, ο οποίος με την Ομιλία του στην Εκδήλωση-Αφιέρωμα στη μνήμη του Αθανασίου Διάκου και στους Αγωνιστές του 1821 στη μετεπαναστατική Λαμία, θα φωτίσει πτυχές της τοπικής ιστορίας που μέχρι τώρα δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί με αυτό τον τρόπο στην πόλη μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου