Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Κοινόχρηστοι χώροι & παζάρι "ζεσταίνουν" τη συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Μονόδρομος η εφαρμογή του νέου κανονισμού η επιτυχία 
και η χρησιμότητά του οποίου θα αποδειχτεί στην πράξη
 από την βούληση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεδριάσεις θα είναι η 3η για το 2016 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι.

Αιτία η συζήτηση για τον Κανονισμό χρήσης των Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Λαμιέων, ενώ το κερασάκι στην τούρτα θα βάλει η συζήτηση για την εμποροπανήγυρη που η παρούσα Δημοτική Αρχή θέλει να την καθιερώσει κάθε Σεπτέμβριο στο χώρο της ΠΕΛ.

Αναφορικά με τον Κανονισμό ο οποίος έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης για όλους και όχι μόνο για τους θαμώνες των καφετεριών, αποτελεί το πρώτο βήμα για να μπουν σε τάξη κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη (διαβάστε τον ή κατεβάστε τον από εδώ).

Με μια πρώτη ανάγνωση
και γνωρίζοντας ότι οι κανονισμοί βγαίνουν με βασικά στάνταρ για όλους τους Δήμους και όχι μόνο για το Δήμο Λαμιέων, θα φέρει πολύ συζήτηση στην εφαρμογή του, καθώς οι μισοί και πλέον επαγγελματίες θα βρεθούν απέναντι του. Η επιτυχία του και η χρησιμότητά του θα αποδειχτεί στην πράξη από την βούληση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να τον εφαρμόσει με ρεαλισμό βεβαίως, αλλά χωρίς επιλεκτική διάθεση.

Το παζάρι

Αναφορικά με το παζάρι, η εισήγηση του Αρμόδιου Αντιδημάρχου, Δημήτρη Κορέντζελου βασίζεται στη γενικότερη αίσθηση ότι το περσινό πείραμα το ήθελε η πλειοψηφία των Δημοτών και ότι πήγε καλά, ενώ ξεκινώντας από τώρα για το Σεπτέμβριο θα πάει καλύτερα, καθώς πέρυσι προετοιμάστηκε μέσα σε ένα μήνα.

Το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία είναι μοιρασμένη σε αυτό το θέμα δε θα πρέπει να παραβλέπεται από την πλειοψηφία του ΔΣ, αλλά σημαντικό στοιχείο πρέπει να αποτελέσει η εισήγηση του νέου Προέδρου της ΠΕΛ και Δημοτικού Συμβούλου, Γιώργου Λάμπρου.

Ο προκάτοχός του ισχυριζόταν ότι η ΠΕΛ δεν κέρδισε τίποτα από τη διεξαγωγή του παζαριού και ο μόνος ωφελημένος ήταν ο Δήμος που πήρε ξεκούραστα το ποσοστό του. Σε αυτό το ξεκίνημα της νέας διοίκησης, από την οποία έχουμε αυξημένες απαιτήσεις, πρέπει πρώτα να διασφαλιστεί η ωφελιμότητα προς το Νομικό Πρόσωπο που καλείται να διαδραματίσει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στα τοπικά και όχι μόνο δρώμενα.

Ας ξεκινήσουμε από τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων διεξαγωγής του περσινού παζαριού προς τους Δημότες, που τους αφορά και ύστερα ας κοιτάξουμε τη δυνατότητα να πάρουν φτηνές κάλτσες τα φτωχά λαμιώτικα νοικοκυριά και η στήριξη της κυρά - Μαρίας της φτωχούλας! Μπορεί η ΠΕΛ να το υποστηρίξει και φέτος χωρίς να μπει μέσα; Με εργαζόμενους που να έχουν συμβάσεις και χωρίς κρυφές χρεώσεις σε όσους συμμετάσχουν; Θα έρθει σε σύγκρουση με άλλα σχέδια που θα κάνει η νέα διοίκηση στο πλαίσιο προτάσεων εκμετάλλευσης του χώρου ή το αντίθετο;

Ο Δήμος μπορεί να κάνει καλά για το δικό του προγραμματισμό, αλλά η διοίκηση Λάμπρου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ακολουθήσει την πεπατημένη «εργολαβιών» που ενεργούν για την τσέπη τους με καθεστώτα μαφίας!

Τα περίπτερα

Δευτερεύον θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αλλά εξόχως σημαντικό είναι η κατάργηση και αποξήλωση περιπτέρων που έχουν μείνει φαντάσματα σε κεντρικές και όχι μόνο οδούς στη Δημοτική Κοινότητα Λαμιέων και σε άλλες τοπικές κοινότητες.

Έτσι πρόκειται να απομακρυνθούν τα περίπτερα:

1. Οδός Αβέρωφ 1 (φρεσκοπαρατημένο)

2. Στη συμβολή των οδών Σατωβριάνδου και Έσλιν (άδειο από τον Ιούνιο του 2013)

3. Στη συμβολή των οδών Όθωνος και Αμαλίας (κλειστό από το Σεπτέμβριο του 2014)

4. Οδός Αθηνών 23 (ο ενοικιαστής αποχώρησε πριν λήξει το μισθωτήριο)

5. Οδός Λεωσθένους Δεδούση (δυτικά του Δικαστικού Μεγάρου - άδειο από το Φεβρουάριο του 2012!)

6. Οδός Καποδιστρίου 41(έχει να νοικιαστεί από τον 6ο του 2012 που αποχώρησε ο τελευταίος μισθωτής)

7. Οδός Δαμασκηνού Μητροπολίτη, κάτω Νεάπολη (έχει ήδη απομακρυνθεί και απλά καταργείται η θέση του)

8. Οδός Στουρνάρα (πλησίον στάση mini bus - ήταν το περίπτερο που είχε μεταφερθεί από την οδό Βύρωνος και Αβέρωφ, μετά τα σκαλάκια και έχει να ενοικιαστεί από το 2011) )

9. Δημοτική κοινότητα Ροδίτσα (είχε περιγραφεί ως επικίνδυνο από την Κοινότητα)

10. Τοπική Κοινότητα Νέου Κρικέλλου (Αποξήλωση κουβουκλίου και διατήρηση θέσης του περιπτέρου στο Δυτικό άκρο της πλατείας της Κοινότητας)

11. Τοπική Κοινότητα Λυγαριάς (Αποξήλωση κουβουκλίου και διατήρηση μίας θέσης περιπτέρου στην Κεντρική πλατεία της ΤΚ Λυγαριάς στον χώρο δυτικά από το μνημείο των πεσόντων)

12. Τοπική Κοινότητα Ανθήλης (έχει γίνει ήδη η αποξήλωση ωστόσο θα διατηρηθεί η θέση)

Τα θέματα

Ας δούμε όμως όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξης της 3ης σύγκλησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής:

Θέμα 1ο: ΠΕΡΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ

Θέμα 2ο: ΠΕΡΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ

Θέμα 3ο: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΛΩΣΗΣ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΩΝ

Θέμα 4ο: ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΕΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Θέμα 5ο: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (ΛΑΝΗ Ε.)

Θέμα 6ο: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (ΚΩΣΤΟΠΕΤΡΟΣ Ε.)

Θέμα 7ο: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ (ΚΩΣΤΟΠΕΤΡΟΣ Ε.)

efthia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου