Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Πράσινο φως για προμήθεια νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών στα σχολεία

Πράσινο φως, για την αγορά νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών, στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έδωσε το υπουργείο παιδείας, ανακοινώνοντας την έναρξη σχετικού προγράμματος χρηματοδότησης.
Στο πλαίσιο της πράξης αυτής καλούνται οι διευθυντές των σχολικών μονάδων οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, να συμπληρώσουν την αίτηση, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, στο σύνδεσμο http:// edulabs.minedu.gov.gr/ σύμφωνα με τις οδηγίες του παραρτήματος, μέχρι την Παρασκευή 8/04/2016.
Πρόκειται για ένα τριετές πρόγραμμα αναβάθμισης των ψηφιακών υποδομών των σχολείων και των δύο βαθμίδων, και σε πρώτη φάση θα διατεθούν για φέτος 450 χιλιάδες ευρώ.


Συνολικά το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει εξασφαλίσει, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), 1,5 εκ. ευρώ (για την τριετία), ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για επιπρόσθετη χρηματοδότηση του έργου και από το ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας: «Η αναβάθμιση των υποδομών ΤΠΕ θα πραγματοποιηθεί με την αξιοποίηση παλαιού εξοπλισμού ή/και με την εγκατάσταση σύγχρονων σχολικών εργαστηρίων πληροφορικής χαμηλού κόστους, καθώς και σταθμών εργασίας στις αίθουσες διδασκαλίας. Προτείνεται η χρήση του λειτουργικού συστήματος Ubuntu Linux, της τεχνολογίας LTSP (Linux Terminal Server Project) και της εφαρμογής ΕΠΟΠΤΗΣ (Epoptes), τα οποία ήδη χρησιμοποιούνται σε πολλά σχολικά εργαστήρια της χώρας. Η προτεινόμενη τεχνολογία καθιστά δυνατή τη χρήση και παλαιότερων υπολογιστών, όσον αφορά τη πρόσβαση στο διαδίκτυο και τη χρήση ψηφιακών εκπαιδευτικών εφαρμογών, μέσω την αναβάθμισης/αντικατάστασης του εξυπηρετητή (server) του εργαστηρίου πληροφορικής».

-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου