Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Προσβολή στον εθελοντισμό οι επιθέσεις στον Φιλοζωικό που προσφεύγει στην δικαιοσύνη


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας με ανακοίνωση στα ΜΜΕ διευκρινίζει το καθεστώς της εθελοντικής προσφοράς των μελών του σε σχέση με το Κέντρο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαμιέων και την 5μελη επιτροπή παρακολούθησης των αδέσποτων και προσφεύγει στην δικαιοσύνη σε όσους «καταφέρονται εναντίον της δράσης του συλλόγου, αλλά και των μελών του Δ.Σ.».

Όπως επισημαίνεται, στην ανακοίνωση,υπάρχει σχετική σύγχυση γύρω από το ρόλο που παίζουν οι παραπάνω δομές σε σχέση με το παράλληλο ενδιαφέρον το δικό τους για τα ζώα.

Δείτε αναλυτικά τις αποφάσεις του ΔΣ του Φιλοζωικού:

«Το Δ.Σ. του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας συνεδρίασε σήμερα 16-3-2016 και ενημερώνει:

1. Το ΚΠΑΖ ανήκει στο Δήμο Λαμιέων και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας, ουδεμία σχέση οικονομική ή άλλη έχει ούτε με τις εγκαταστάσεις του, ούτε με την οικονομική ή άλλη διαχείριση του.

2.Ο Δήμος Λαμιέων πληρώνει κτηνίατρο, ο οποίος είναι υπεύθυνος τόσο για τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων όσο και για τη θεραπεία, τις επεμβάσεις και την αποθεραπεία των ζώων.

3. Ο κτηνίατρος υποχρεούται να ενημερώνει την 5/μελή επιτροπή διαχείρισης για τις περισυλλογές που τον ειδοποιούν ότι πρέπει να γίνουν, τις επανεντάξεις ,τις υιοθεσίες , τις ευθανασίες, αλλά και τα περιστατικά τα οποία δεν μπορεί ιατρικά να διαχειρισθεί, ώστε η επιτροπή να πάρει τις σχετικές αποφάσεις.

4. Κανείς άλλος πέραν της 5/μελούς επιτροπής δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις για τα παραπάνω θέματα.

5. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας ούτε διαθέτει,ούτε συντηρεί καταφύγια ζώων και δεν παίρνει καμιά επιχορήγηση ούτε από δημόσιο ούτε από ιδιωτικό φορέα.

6. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας διέθεσε το 2015 το ποσό των 3656,64 € για φάρμακα και αναλώσιμα (λόγο καθυστέρησης των προμηθειών από το Δήμο) καθώς και για επεμβάσεις οστεοσύνθεσης για τα ζώα του ΚΠΑΖ, περιστατικά τα οποία δεν μπορούσε να διαχειρισθεί η κτηνίατρος. Από τον Ιανουάριο του 2016 έχει πληρώσει το ποσό των 581,32€ και οφείλει μέχρι σήμερα 1850€, για τον ίδιο λόγο. (Οι αποδείξεις είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου).

7. Εκτός αυτών των χρημάτων ,περισσότερα είναι τα χρήματα τα οποία μέλη και φίλοι του Συλλόγου διέθεσαν απευθείας, κατόπιν προτροπής μας, σε ιδιωτικά κτηνιατρεία για επεμβάσεις ή αγορά φαρμάκων και αναλώσιμων.

8. Ο Σύλλογός μας κατά κανόνα δεν ζητά δημόσια χρήματα για βοήθεια των αδέσποτων ζώων και όταν αναγκάζεται να το κάνει, δίνει τους αριθμούς λογαριασμού των συνεργαζόμενων κτηνιατρείων τα οποίοι αναλαμβάνουν τα κάθε φορά περιστατικά, ώστε να κατατίθενται απ ευθείας.

9. Τη σελίδα του ΚΠΑΖ στο φεις μπουκ ουδέποτε διαχειρίστηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας. Την ευθύνη για αυτή τη σελίδα οφείλουν να έχουν οι εργαζόμενοι εκεί, καθώς είναι οι μόνοι οι οποίοι ξέρουν τι συμβαίνει στο χώρο σε καθημερινή βάση. Εναλλακτικά θα μπορούσε να τη διαχειριστεί δημοτικός υπάλληλος ορισμένος από το Δήμο γι αυτό το σκοπό.

10. Επειδή στο φεις μπουκ υπάρχουν άτομα τα οποία συστηματικά και σκόπιμα καταφέρονται εναντίον της δράσης του συλλόγου, αλλά και των μελών του Δ.Σ., αποφασίστηκε η προσφυγή στη δικαιοσύνη για τη συκοφαντική δυσφήμισή του αλλά και αγωγή για αποζημίωση λόγω προσβολής τόσο της εθελοντικής του προσφοράς αλλά και της τιμής και αξιοπρέπειας των μελών του.

11. Δηλώνουμε δε ότι όποιο ποσό αποζημίωσης αποδεχθεί το δικαστήριο, αυτό θα αποδοθεί σε δράσεις υπέρ των αδέσποτων ζώων.

Το Δ.Σ.»

Σας παρουσιάζουμε σχετικές αναρτήσεις που ανιχνεύσαμε στο facebook







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου