Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Πατούλης:Διεκδικούμε την παραχώρηση ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ στους Δήμους


Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε,την Παρασκευή 4 Μαρτίου, με τον Πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Στέργιο Πιτσιόρλα, στα γραφεία του φορέα. 

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ να παραχωρηθούν στους Δήμους ακίνητα ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να αξιοποιηθούν , προς όφελος των δημοτών. Ειδικότερα ο κ. Πατούλης επισήμανε πως είναι αναγκαίο οι Δήμοι να συμμετέχουν και να διατυπώνουν άποψη στη συζήτηση σχετικά με τις αλλαγές χρήσεων γης των συγκεκριμένων ακινήτων, καθώς στόχος είναι η δημιουργία κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων για τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες. 

«Οι πολίτες έχουν πληρώσει πολύ ακριβά την άναρχη ανάπτυξη και την αδηφαγία κάποιων να εκμεταλλευθούν και το τελευταίο ίχνος ελεύθερου χώρου, με στόχο το κέρδος. Δεν είναι όλα εμπόριο. Οφείλουμε να είμαστε προσανατολισμένοι σε παρεμβάσεις με αναπτυξιακή προοπτική, που θα διασφαλίζουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόσθεσε πως η αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου και της οικιστικής φυσιογνωμίας των πόλεων αλλά και η δημιουργία νέων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου για τους κατοίκους, είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας. Οι Έλληνες δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας». 

Επιπρόσθετα ο κ. Πατούλης έθεσε στη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ το θέμα της παραχώρησης των τμημάτων των χερσαίων ζωνών που δεν χρησιμοποιούνται για τις λιμενικές δραστηριότητες των Οργανισμών Λιμένων στους κατά τόπους Δήμους, ζήτημα με που είχε συζητηθεί και κατά τη συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχων με τους υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αλλά και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργο Σταθάκη και Θεόδωρο Δρίτσα αντίστοιχα. 

Κατά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης συμφώνησε με τον κ. Πιτσιόρλα να πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ με τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να συζητηθούν εκτενώς όλα τα θέματα που σχετίζονται με την παραχώρηση ακινήτων στους Δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου