Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

To συγκλονιστικό νέο βίντεο της Unicef για τους πρόσφυγες

Συγκίνηση προκαλεί το νέο βίντεο της Unicef για τους πρόσφυγες με την 7χρονη Μαλάκ να αφηγείται το πώς έζησε το ταξίδι στα παγωμένα νερά με ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

«Η Μαλάκ και η Βάρκα» ( Malak and the Boat). Αυτός είναι ο τίτλος του νέου βίντεο της Unicef όπου παρουσιάζει ένα προσφυγόπουλο και το πώς βιώνει το ταξίδι του με τη βάρκα προς ένα ασφαλές καταφύγιο για το ίδιο και την οικογένειά του.



Λέει πως φοβόταν ότι θα πνιγεί, κρύωνε και τα κύματα τους έβρεχαν μέσα στη βάρκα. Όσο προχωρούσε η βάρκα, τα κύματα γίνονταν όλο και πιο απειλητικά, σαν άγρια θηρία.

Στη συνέχεια,
μιλάει για τους φίλους που είχε πίσω στην πατρίδα και τώρα δεν έχει κανέναν και κλαίει.

Κάποιες ιστορίες δεν θα έπρεπε να τις ζουν παιδιά, είναι το μήνυμα στο τέλος του βίντεο της Unicef.

Μάλιστα, στο τέλος, η Μαλάκ εμφανίζει το αληθινό της πρόσωπο, είναι ένα κορίτσι 7 ετών. Και αυτή είναι η αληθινή ιστορία της.

Το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί μέρος της σειράς κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Unfairy Tales», που εντάσσονται στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής εκστρατείας #NoLostGenerationτης Unicef για τα 5 χρόνια εμφύλιου πολέμου στη Συρία.

Η επόμενη ταινία κινουμένων σχεδίων θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο με τίτλο «Η Ivine και το μαξιλάρι» (Ivine and Pillow).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Unicef, πάνω από 2 εκατ. παιδιά ζουν ως πρόσφυγες ή αναζητούν ασφαλές καταφύγιο, ενώ πάνω από 8 εκατ. παιδιά έχουν ανάγκην από ανθρωπιστική βοήθεια.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου