Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Επανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση στην Λαμία! (βίντεο)

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δημου Λαμιέων την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 συζητήθηκε η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να επαναφέρει το συστήμα της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Λαμίας.
Σύμφωνα με την εισήγηση προβλέπονται δύο ζώνες η Φούξια και η Πορτοκαλί σε σύνολο 387 θέσεων στάθμευσης.

Το σύστημα έχει εφαρμοστεί κατά διαστήματα, αρχικά ως ανάθεση στην γαλλική εταιρία Setex και στην συνέχεια ως έργο της δημοτικής αστυνομίας.
Δυστυχώς η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατήργησε την δημοτική αστυνομία και επικρατεί έκτοτε το κυκλοφοριακό χάος!
Εκατοντάδες αυτοκίνητα σταθμεύονται σε πεζοδρόμια,σε στροφές, κλείνουν δρόμοι εξ αιτίας της ανευθυνότητας πολλών οδηγών και η τροχαία δηλώνει εμμέσως αδυναμία να ελέγξει την παράνομη στάθμευση επικαλούμενη ελλείψεις προσωπικού και αυξημένες υποχρεώσεις σε άλλους κυκλοφοριακούς ελέγχους.

Τώρα χωρίς να επανιδρυθεί στον Δήμο Λαμιέων η δημοτική αστυνομία αν και υπάρχει η σχετική ευχέρεια, η ελεγχόμενη στάθμευση θα εφαρμοστεί με άλλο καθεστώς όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του FM-1 ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Στασινός εκπρόσωπος του συνδυασμού της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών.
«Δεν είμαστε αντίθετοι σε εφαρμογή αυτού του μέτρου αλλά υπό προϋποθέσεις όπως της προνοίας για θέσεις δίκυκλων, η πρόβλεψη χώρων στάθμευσης μόνιμων κατοίκων και η σταδιακή εφαρμογή του μέτρου δηλώνει ο κ. Στασινός.Η εφαρμογή του μέτρου θα είναι στην ευθύνη της μονομετοχικής εταιρίας του δήμου και η επιτήρηση θα γίνεται από δημοτικούς υπαλλήλους αφού δεν υφίσταται πλέον δημοτική αστυνομία».



lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου