Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Και ο δήμος Κοζάνης, προχωρά σε μείωση δημοτικών τελών , για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Την μείωση δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ) σε ποσοστό 67% και άνω για το έτος 2015 ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης με την  532/2014 απόφασή του.
Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση εφαρμόζεται  μείωση τελών καθαριότητας και φωτισμού σε ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%), για τους πολύτεκνους και για άτομα με αναπηρία (67% και άνω).
Για να τύχει ένας κάτοικος του Δήμου τη μείωση αυτή στα δημοτικά τέλη, πρέπει  να καταθέσει από 8 Φεβρουαρίου 2016 μέχρι και 31 Μαρτίου 2016,  στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης (γραφείο προσόδων), τα παρακάτω δικαιολογητικά:


1)   Αίτηση (έντυπο χορηγείται από την Υπηρεσία)

2)   Φωτοτυπία ταυτότητος του αιτούντος

3)   Εξοφλητικές αποδείξεις των λογαριασμών της ΔΕΗ

4) Πιστοποιητικό από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή της Διεύθυνσης Υγείας του νομού ή από την Υγειονομική Επιτροπή του ασφαλιστικού τους φορέα για τους άμεσα ασφαλισμένους (αφορά τα ΑΜΕΑ) και  Βεβαίωση από το σύλλογο Πολυτέκνων (αφορά  τους πολύτεκνους)

5) Επιπλέον αυτών και όταν ο μετρητής της ΔΕΗ δεν  είναι στο όνομα του ΑΜΕΑ: α) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και β) Ε1 ή εναλλακτικά υπεύθυνη δήλωση περί φιλοξενίας του ΑΜΕΑ και ότι άλλο κριθεί αναγκαίο από το Δήμο Κοζάνης.

Για τα παραπάνω λήφθηκαν υπόψη:

Άτομα με αναπηρίες χαρακτηρίζονται αυτά που έχουν ποσοστό αναπηρίας κατ΄ ελάχιστον 67% πιστοποιημένο από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή της Διεύθυνσης Υγείας του Νομού ή από την Υγειονομική Επιτροπή του ασφαλιστικού τους φορέα για τους άμεσα ασφαλισμένους.
Το ποσό της μείωσης των τελών, που θα προκύπτει ύστερα από έλεγχο των δικαιολογητικών, θα επιστρέφεται από το Δήμο Κοζάνης ύστερα από Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα λαμβάνεται για το σύνολο των δικαιούχων.
Η μείωση να αφορά την πρώτη κατοικία (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη) για τον κάτοικο του Δήμου μας εξαιρώντας την επαγγελματική στέγη.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 24613 50348, Τριανταφύλλου Ζήσης – Σιώμος Νικόλαος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου