Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Η ελεγχόμενη στάθμευση ξανάρχεται στην Λαμία!!

Στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής του Δήμου Λαμιέων, έρχεται την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου η πρόταση επιστροφής της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Κέντρο της πόλης.

Ένα ακόμη μέτρο που εφάρμοσε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και υιοθετεί η καινούρια που αναμένεται να διχάσει τους πολίτες σε περίπτωση που το αντίτιμο εξυπηρετεί εισπρακτικούς σκοπούς. Επαγγελματίες που βλέπουν τους εναπομείναντες δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους τραπεζών να παρκάρουν από το πρωί στις 7 μπροστά από τα μαγαζιά τους, είναι βέβαιο ότι θέλουν να μπει "στοπ" στην ελεύθερη στάθμευση.

Από την άλλη έμποροι που είδαν τον κόσμο τους να εξαγριώνεται με την εισπρακτική τακτική των προηγούμενων και να μειώνεται η επισκεψιμότητα του κέντρου, σε συνδυασμό με τους απλούς επισκέπτες αυτής της πόλης, αναμένεται να εναντιωθούν.

Η διοίκηση Σταυρογιάννη θα πρέπει να σταθμίσει τα οφέλη μιας τέτοιας κίνησης τη στιγμή που βλέπει ότι εκατοντάδες συμπολίτες μας «δικαίω και αδίκω» ταλαιπωρούνται ακόμη από το προηγούμενο καθεστώς με κλήσεις που δεν έχουν πληρώσει. Και αν το 2008 - 2010 τα πράγματα ήταν δύσκολα, πλέον η κατάσταση είναι αδύνατη και οι μόνοι ίσως που ευνοούνται είναι οι ιδιοκτήτες πάρκινγκ στο κέντρο.

Από την άλλη όπως φαίνεται
θα υπάρξουν χώροι για τους μόνιμους κατοίκους, ωστόσο η εμπειρία της προηγούμενης περιόδου, έχει αποδείξει ότι το δίκιο το βρίσκεις μόνο αν καταφύγεις στην τροχαία. Άρα ίσως από την αρχή το ζητούμενο είναι η υποστήριξη των μέσων αστυνόμευσης, πιθανότατα και με την επιστροφή της Δημοτικής Αστυνομίας και όχι απλά και μόνο η επιβολή προστίμων.

Γενικά πάντως είναι ένα θέμα που μέχρι τώρα έχει περάσει στα ψιλά των συζητήσεων αν και πρόκειται για μέτρο που αφορά τη δραστηριότητα και τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας.

Δείτε τα θέματα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που συνεδριάζει την Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι:

Θέμα 1ο: ΠΕΡΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Θέμα 2ο: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ MINI BUS "ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΖΩΝΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ"

Θέμα 3ο: ΠΕΡΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

Θέμα 4ο: ΑΡΣΗ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΗΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ

Θέμα 5ο: ΑΡΣΗ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΗΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ 1ης ΠΑΡΟΔΟΥ ΟΔΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΦΑΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ

Θέμα 6ο: ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΕΝΩΘΕΝΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ

Θέμα 7ο: ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΤ/ΤΟΣ (ΧΟΥΛΙΑΡΑ Δ.)

Θέμα 8ο: ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΤ/ΤΟΣ (ΠΕΡΒΑΙΝΑ Μ. )

Θέμα 9ο: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (ΚΡΙΚΕΛΗ Ε.)

Θέμα 10ο: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ (ΚΡΙΚΕΛΗ Ε.)

efthia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου