Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Προσφυγικό ….ώρα μηδέν! Στη Λαμία τους θέλουμε;

Σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων θα συζητηθεί και το ανυπόστατο (από πλευράς πληροφορίας) μέχρι στιγμής ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Τσαλτάκη! Αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα, διαβάστε τα παρακάτω

Οι Ελληνες, Οι Λαμιώτες, Εγώ, εσύ….και οι πρόσφυγες!

Μια τραγωδία με διαστάσεις που δε μπόρεσε να προβλέψει κανένας και με άγνωστο το πώς θα εξελιχθεί και μέχρι που θα φτάσει και με ποιες επιπτώσεις και με ποιες συνέπειες για όλους μας. Και για τους ίδιους τους ξεριζωμένους Σύριους και για τις γειτονικές τους χώρες και για εμάς τους Έλληνες και για τους Ευρωπαίους συμμάχους και για το μέλλον της ανοιχτής και πολυπολιτισμικής Ευρώπης .

Αυτή τη στιγμή εκτός από το τραγικό της κατάστασης για τους ίδιους τους πρόσφυγες , συντελούνται μια σειρά από διεργασίες στο εσωτερικό των κοινωνιών όπου καταφθάνουν οι πρόσφυγες , δοκιμάζοντας τα όρια και τις αντοχές όλων. Των πολιτικών, των ακραίων στοιχείων, των μαυραγοριτών, των δημοκρατών, των συντηρητικών, των αλτρουιστών, των μισαλλόδοξων ……όλων μας.

Καλούμαστε να αποδείξουμε έμπρακτα το ποιοι είμαστε πραγματικά, καλούμαστε να ρίξουμε τις μάσκες και τα προσωπεία και να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη.

Εδώ και τώρα θα φανεί αν όλα αυτά τα περί πατρίδας της δημοκρατίας και κοιτίδας του πολιτισμού και ομφαλού της γης και μητέρα της Ευρώπης και θεωρίες τύπου όταν εμείς φτιάχναμε Ακροπόλεις οι Ευρωπαίοι τρώγαν βελανίδια…..έχουν κάποια βάση ή είναι απλά θεωρίες εσωτερικής κατανάλωσης για να φουσκώνουν οι γάλοι από υπερηφάνεια.

Δε γίνεται να ζητάμε να δοθεί το Νόμπελ στους κατοίκους των νησιών που βοήθησαν τους πρόσφυγες και από την άλλη να ανεχόμαστε τους μαυραγορίτες που εκμεταλλεύονται τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Δε γίνεται να μη βλέπουμε και να μην τιμωρούμε όσους βλέπουν τους πρόσφυγες σαν πηγή εύκολου και γρήγορου κέρδους.

Το ότι οι Σύριοι πρόσφυγες είναι
ως επί το πλείστον ..αυτό που αποκαλούμε «νοικοκυραίοι» , οι οποίοι φεύγουν από τις βομβαρδισμένες πόλεις τους κουβαλώντας χρήματα και περιουσίες δε σημαίνει ότι αυτά τα χρήματα κι αυτές τις περιουσίες πρέπει να τους τα φάμε εμείς οι Ευρωπαίοι που ανεχόμαστε την ύπαρξή τους στη Χώρα μας.

Και εντάξει οι Ευρωπαίοι έχουν αποδείξει πολλές φορές πως ούτε δημοκράτες είναι, ούτε συμπονετικοί αλλά δικαιολογούνται γιατί δεν έχουν ζήσει στο πετσί τους ούτε την προσφυγιά ,ούτε τον ξεριζωμό… αλλά εμείς; Εμείς; Οι Έλληνες; Δεν έχουμε ιστορική μνήμη; Πως μπορούμε να ξεχνάμε Πόντο, Μικρά Ασία, Πόλη και τόσες άλλες τραγωδίες και να εκτοξεύουμε κορώνες αντι- προσφυγικές;

Τώρα πρέπει να αποδείξουμε το ποιόν μας ως άνθρωποι……ποιο το πρόβλημα αν βρεθούν ασφαλείς χώροι με ανθρώπινες συνθήκες για να φιλοξενηθούν άνθρωποι? Άνθρωποι σαν κι εμάς είναι..που έχασαν σπίτια, πόλεις , το μέλλον τους , τις οικογένειές τους και το μόνο που ζητάνε είναι ένα μέρος ΑΣΦΑΛΕΣ να σταθούν μέχρι να καταλαγιάσει ο καπνός της καταστροφής…..είμαστε σίγουροι πως όταν σταματήσει αυτή η καταστροφή στον τόπο τους…πάλι στον τόπο τους θα επιστρέψουν…. Εμείς απλά θα τους έχουμε φιλοξενήσει για λίγο….. και όπως αποδεικνύεται …..με το αζημίωτο.


MAG24 team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου