Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Υπογράψτε να δοθεί για χρήση στους δημότες ο Λόφος Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Λαμία

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Τηλ 2231045910 6937378138 6932837696
http://www.pepla.gr – http://pepla.blogspot.com - info@pepla.gr


Να δοθεί για χρήση στους δημότες 
ο Λόφος Μιχαήλ και Γαβριήλ στη Λαμία

Υπογράψτε πατώντας εδώ

Petition:
Ζητάμε

την άμεση απομάκρυνση του αντιαισθητικού παράνομου φράκτη και την ελεύθερη πρόσβαση, προκειμένου να είναι διαθέσιμο σε όλους τους δημότες της Λαμίας για δασική αναψυχή και ξεκούραση, χωρίς περιορισμούς και προτεραιότητες.

Πριν δέκα μήνες περίπου, στις 2-4-2015, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς έκανε δεκτή την προσφυγή των έξι συμπολιτών μας και ακύρωσε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας για την παραχώρηση του Λόφου Μιχαήλ και Γαβριήλ για αποκλειστική χρήση στους πρόσκοπους. Ουσιαστικά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επιβεβαίωσε τον κοινόχρηστο χαρακτήρα της έκτασης, πράγμα που έχει κάνει κι άλλη φορά στο παρελθόν με τον ίδιο τρόπο, σε ανάλογη προσφυγή και απόφαση. Παρά την απόφαση όμως, η Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος Λαμίας επιμένουν να κρατούν κλειστό τον χώρο.

Το αλσύλλιο του Λόφου Μιχαήλ και Γαβριήλ, έκτασης 18,5 στρεμμάτων, είναι ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου στον οικιστικό ιστό της πόλης της Λαμίας, η οποία Λαμία έχει ελάχιστους έως καθόλου χώρους δημόσιας αναψυχής και ξεκούρασης των κατοίκων. Επισημαίνουμε ότι το αλσύλλιο είναι ανάμεσα - και γειτνιάζει άμεσα - στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Δημαρχείο Λαμίας, το μεγάλο Σχολικό Συγκρότημα τεσσάρων Λυκείων και Γυμνασίων και το 16ο Δημοτικό Σχολείο. Η περίφραξη απαγορεύει την πρόσβαση και αλλοιώνει τον κοινόχρηστο χαρακτήρα, ακυρώνει την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση των δημοτών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών, των νέων, των μοναχικών ατόμων και των ηλικιωμένων, οι οποίοι έχουν ανάγκη ξεκούρασης και αναψυχής στο φυσικό περιβάλλον. Ο χαρακτήρας του άλσους είναι αστικό άλσος δημόσιας δασικής αναψυχής.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο Δήμος χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας-Στερεάς-Ηπείρου και υλοποίησε το έργο «αισθητική αναβάθμιση του Λόφου Μιχαήλ και Γαβριήλ». Ήταν ένα έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ονομασία «Ποιότητα Ζωής για όλους»! Οι βαριές κλειδαριές και τα τεράστια «καρφιά» ασφαλείας στις εισόδους, χωρίς καμιά δυνατότητα επίσκεψης για τους δημότες, καθώς και η παράνομη αντιαισθητική περίφραξη με σίτα δύο μέτρων, η οποία έπρεπε να αφαιρεθεί από το 2005, ακυρώνει στην πράξη τη σκοπιμότητα του έργου.

Ο Δήμος έχει υποχρέωση να καθαρίζει, να συντηρεί και να προστατεύει το άλσος, όπως προβλέπει η παραχώρηση και η συμβατική του υποχρέωση απέναντι στη χρηματοδότηση του έργου, με δικές του δαπάνες και με ευθύνη των υπηρεσιών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου