Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Πόσο κρεατοφάγος είναι τελικά ο άνθρωπος;

Είναι ο άνθρωπος από τη φύση του κρεατοφάγο είδος; Στο ερώτημα αυτό απαντάει το γουρούνι που πρωταγωνιστεί στο βίντεο το οποίο δημιούργησε η Μ.Κ.Ο. «Woodstock Farm Animal Sanctuary» η οποία ιδρύθηκε στις Η.Π.Α. και δραστηριοποιείται εκεί από το 2004 αναφορικά με την προστασία των παραγωγικών ζώων (φάρμας), των ζώων που καταλήγουν στο πιάτο μας.
Βλέποντας το βίντεο από την σελίδα των The Dark Activists στο facebook, θα καταλάβατε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένου (μαγειρεμένου, ψημένου) κρέατος μπορεί να σας φαίνεται κάτι το συμβατό ή απολύτως φυσιολογικό για το είδος μας αλλά τελικά δεν είναι.

 

 Και δεν είναι γιατί το ανθρώπινο σώμα δεν είναι από τη φύση του «εξοπλισμένο» με εκείνα τα «εργαλεία» (δόντια, νύχια, πεπτικό σύστημα) ώστε να καταφέρνει να κυνηγάει το θήραμα του ή να αντέχει από την κατανάλωση του ωμού κρέατος και να μην δηλητηριάζεται από αυτό το είδος τροφής σε αντίθεση με τα άλλα είδη που είναι σαρκοβόρα.

 Ο άνθρωπος για λόγους απόλαυσης βρήκε τρόπους – εξαιτίας της ευφυίας του – να επεξεργάζεται το κρέας για να μπορεί να το φάει, όμως αυτή η τροφή έχει ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην υγεία του, στα ίδια τα ζώα, που εκτρέφονται κάτω από συνθήκες που είναι και δεν θυμίζουν απλά βασανιστήρια.
Η πτηνοτροφία και η κτηνοτροφία είναι επιζήμια και για το περιβάλλον εξαιτίας των πόρων που απαιτεί αυτή τη εντατική βιομηχανία κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων, αυγών, και των ρύπων που αφήνει.

 πηγή:zoosos.gr

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/2/16, 10:12 π.μ.

    http://www.thehealthyhomeeconomist.com/veganism-almost-killed-angelina-jolie/

    http://www.eatingdisorderhope.com/information/anorexia/vegan-vegetarian-relationship-rates

    προσοχή λοιπόν σε ότι ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/2/16, 10:30 π.μ.

    Τι θα απολογηθείς αν κατηγορηθείς για παρότρυνση σε φόνο μέσω ελλιπούς διατροφής, όπως καταδικάστηκαν οι παρακάτω 6 γονείς που ΔΕΝ έδωσαν ΓΑΛΑ στα νεογνά τους, ένα από τα οποία πέθανε;;;
    1. Βρέφος πέθανε λόγω της διατροφής που επέβαλαν οι χορτοφάγοι γονείς http://www.ajc.com/news/news/local/jury-baby-murdered-by-vegan-parents/nQLjQ/
    2. http://www.nytimes.com/2003/04/05/nyregion/couple-guilty-of-assault-in-vegan-case.html
    3. http://www.cnn.com/2005/LAW/11/08/child.starved/index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χορτοφάγος2/2/16, 2:50 μ.μ.

    Τα οφέλη της χορτοφαγίας
    http://www.iatronet.gr/diatrofi/swsti-diatrofi/article/5385/ta-ofeli-tis-xortofagias.html

    Χορτοφαγία και υγεία : Εσείς ακόμα τρώτε κρέας;
    http://www.yeswearestars.gr/xortofagia-kai-ygeia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμάν πια!!2/2/16, 3:34 μ.μ.

    Έλεος!!
    Με αφορμή το ενδιαφέρον τίτλο-ερώτημα της ανάρτησης " Πόσο κρεατοφάγος ειναι τελικά ο άνθρωπος;" διαβάζω στα σχόλια πως:
    1, Η Αντζελίνα Τζολί παραλίγο να πεθάνει απο χορτοφαγία
    2.Πως υπάρχει σχέση ανάμεσα στην χορτοφαγία και την νευρική ανορεξία
    Και
    3. το "θεϊκό" πως μπορει κάποιος να κατηγορηθεί για παρότρυνση σε φόνο!! οταν παρουσιάζει τέτοια θέματα αφου σύμφωνα με τον σχολιαστή παρόμοιες αναρτήσεις οδήγησαν σε θάνατο βρέφος στην Αμερική!!

    Ελλάδα 2016 , η χώρα της ελευθερίας της δημοκρατίας και πατρίδα της φιλοσοφίας.

    Η μήπως τελικα δεν ειναι ετσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή