Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Η οικονομική και κοινωνική συγκυρία απαιτεί διάλογο,συνεργασία και συνθέσεις-όχι στείρες αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Τηλ 2231045910 6937378138 6932837696


Μεγάλο λάθος της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας
να αρνείται τη συζήτηση με την αντιπολίτευση

Λαμία, 9.12.2015

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, δήμοι στη χώρα, παράλληλα με τον νέο προϋπολογισμό, συζητούν ζητήματα που άπτονται της ανακούφισης των δημοτών με πρώτο θέμα αυτό των δημοτικών τελών. Στο Δήμο της Λαμίας δεν κατατέθηκε κανένα τέτοιο ζήτημα εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ενώ, με μια καθυστέρηση είναι αλήθεια, κατατέθηκε σήμερα από την αντιπολίτευση. Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε ειδική σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της μείωσης των δημοτικών τελών.

Η άρνηση της πλειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής να δεχθεί την αναβολή της συζήτησης του προϋπολογισμού, προκειμένου να προηγηθεί η συζήτηση στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οδήγησε στην αποχώρηση των μελών της αντιπολίτευσης και των εκπροσώπων/παρατηρητών των άλλων παρατάξεων.

Επισημαίνουμε για μια φορά ακόμα το λάθος της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και του δημάρχου να αρνείται τη συζήτηση με την αντιπολίτευση. Ξεχνάει ότι εκπροσωπεί το 32,44% των δημοτών, από το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των εκλογών. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Ξεχνάει ότι η σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία απαιτεί διάλογο και συνθέσεις. Ξεχνάει ότι η κοινωνία, ο τόπος έχει ανάγκη από συγκλίσεις και συνεργασίες και όχι στείρες αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις.

Τα οικονομικά του Δήμου είναι ένα τεράστιο θέμα. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δύσκολα ισοσκελίζονται τα έσοδα και τα έξοδα, οι κεντρικοί πόροι μειώνονται κάθε χρόνο και οι δημότες αδυνατούν να πληρώσουν. Όμως εδώ οφείλει η διοίκηση να ανοίξει το θέμα και να συζητήσει με όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου και τις ενεργές δυνάμεις της κοινωνίας πώς θα μπορέσει να βελτιώσει την κατάσταση.  Αυτό λέει η λογική και αυτός είναι ο ρόλος της  αυτοδιοίκησης

Η Δημοτική Αρχή και η παράταξη του κ Σταυρογιάννη όμως εξακολουθεί να ενεργεί στο «παραδοσιακό» αποτυχημένο πλαίσιο πολιτικής, απλούστατα, διότι μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο συγκροτήθηκε και πέτυχε τους εκλογικούς της στόχους. Μόνο που τώρα αυτό έχει οριστικά κριθεί αναντίστοιχο των αναγκών, σε κάθε επίπεδο, τοπικό ή ευρύτερο και επείγει να εγκαταλειφθεί.

Είναι ώρα να το αντιληφθεί όσο είναι καιρός…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου