Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

«Approved for Adoption», παρουσιάζουν αύριο "Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας"

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν την Τρίτη 08-12-2015 ώρα 21.15 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, στην προβολή της ταινίας «Approved for Adoption»(Εγκρίθηκε για υιοθεσία) του Γιουνγκ Σικ Γιουν. Μία πρωτότυπη αυτοβιογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων από την ταινιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου, που συνδυάζει διαφορετικές τεχνικές και προσεγγίζει το θέμα της υιοθεσίας με τρυφερότητα και χιούμορ. Βασισμένη στο κόμικ του σκιτσογράφου-σκηνοθέτη. Ελεύθερη είσοδος.
ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: «COULEUR DE PEAU: MIEL» | «ΧΡΩΜΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ: ΜΕΛΙ»
Ο Jung είναι σκιτσογράφος, 42 ετών, σύμφωνα με το μητρώο του, όμως ο ίδιος προτιμά να τοποθετεί τη γέννησή του στην ηλικία των 5, όταν ένας αστυνομικός τον βρήκε να περιφέρεται μόνος του στους δρόμους της Σεούλ. Έτσι έγινε ένας από τους 200.000 Κορεάτες που εγκρίθηκαν για υιοθεσία και δόθηκαν σε οικογένειες σε όλο τον κόσμο.

Ο Jung αποφάσισε να επιστρέψει για πρώτη φορά στη Νότια Κορέα, προκειμένου να αναπνεύσει τον αέρα της πατρίδας του, να πατήσει τη γη των προγόνων του και ίσως να βρει τα ίχνη της βιολογικής του μητέρας. Αυτό το ταξίδι συμφιλίωσης με τις ρίζες του και με τον εαυτό του (γυρισμένο ως ντοκιμαντέρ) οδηγεί τον ήρωά μας να ανακαλέσει (ως κινούμενα σχέδια) στιγμές από την παιδική του ηλικία και το μονοπάτι της ζωής του μέχρι την ωρίμανση και τη συνάντησή του με τη σύζυγό του (επίσης υιοθετημένη).
“Το υλικό είναι πραγματικό και ήταν δύσκολο να καθοριστεί ένα αυστηρός άξονας της ιστορίας. Πάντα παρέμεινε σε κίνηση, μέχρι το τέλος. Μια ταινία, με κύριο θέμα την αναζήτηση ταυτότητας, δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς… Ωστόσο, ο τελικός σκοπός είναι η καθολικότητα αυτής της αναζήτησης και θέλουμε να αγγίξει την καρδιά όλων των ανθρώπων…» – Jung Sik Jun , σκηνοθέτης-σκιτσογράφος
“Όπως η Μαριάν Σατραπί στο Περσέπολις, ο Γιουνγκ εξιστορεί μέσω του graphic novel, το πεπρωμένο της παιδικής του ηλικίας… πέταξε με αντίθετους ανέμους, υπέστη εξορία και αρνήθηκε την καταγωγή του πριν από την αποδοχή.”
Δείτε το τρέιλερ και περισσότερες πληροφορίες για την ταινία στο site των Φίλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου