Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ενημέρωση για την Νομοθεσία που αφορά τα ζώα είχαν οι Αστυνομικοί της Φθιώτιδας από τον Φιλοζωικό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
27 / 11 /2015

Συνάντηση με τους Αστυνομικούς Διοικητές και τους Αξιωματικούς υπηρεσίας των Αστυνομικών Τμημάτων του Νομού Φθιώτιδας πραγματοποίησε 26-11-2015 η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας.

Από την πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας κ.Αγγελική Μπαρτσιώκα αναλύθηκε η ισχύουσα νομοθεσία για τα ζώα συντροφιάς, στα πλαίσια της καλύτερης ενημέρωσης των αστυνομικών πάνω στην νομοθεσία μας για τα ζώα.

Στο σεμινάριο συζητήθηκαν οι βασικοί νόμοι 4039/12 , 4235/14 και ο 1197/81 , οι υπουργικές αποφάσεις για την λειτουργία των pet-shops, για την εμπορία ζώων σε υπαίθριες αγορές καθώς και η ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία για τα ζώα φάρμας, τα πειραματόζωα και την αναισθητοποίηση των ζώων κατά την σφαγή καθώς και τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της αστυνομίας σε σχέση με τα ζώα.

Την παρουσίαση
που διήρκεσε περίπου 2 ώρες παρακολούθησαν ο Γενικός Περιφερειακός Δ/ντής Στερεάς Ελλάδας , υποστράτηγος κ.Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Δ/ντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας ταξίαρχος κ.Πάππος Μιχαήλ και οι Υποδιευθυντές της Δ/νσης Φθιώτιδας.
Παρίσταντο η Γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας κ.΄Εφη Γρίβα, το μέλος του Δ.Σ. κ.Ρίτα Μητσικώστα και ο νομικός σύμβουλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας κ. Τσάβαλος Χρήστος.

Μετά την παρουσίαση διεξήχθη γόνιμος προβληματισμός και διάλογος των παρισταμένων πάνω σε διάφορα σημεία της νομοθεσίας και ανταλλάχθηκαν απόψεις.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου