Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Να γιατί επιμένουμε στον Επόπτη/μάνατζερ του κέντρου της πόλης.

Τρεις εικόνες από την Πλατεία Ελευθερίας, που θα μπορούσαν να είναι εκατόν τρεις. Οι ζαρτινιέρες όλες κατάξερες, λειτουργούν μόνο ως σταχτοδοχεία για τα αποτσίγαρα, το πανό στο κιόσκι κρέμεται ως σκιάχτρο και η ελπίδα μας για την καινοτόμα Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων σπασμένο.

Να γιατί επιμένουμε στον ΕΠΟΠΤΗ/ΜΑΝΑΤΖΕΡ του κέντρου της πόλης. Το κέντρο της πόλης αποτελεί τον καθρέφτη του Δήμου συνολικά. Ο μισός πληθυσμός του Δήμου, και του νομού ίσως, περνάει κάθε μέρα από το «ιστορικό» κέντρο της πόλης, αυτό που περικλείεται από τις πέντε πλατείες: Πάρκου, Λαού, Θεάτρου, Ελευθερίας και Διάκου.

Η περιποιημένη εμφάνιση, η νοικοκυροσύνη, η ευπρέπεια, η καθαριότητα, ο σεβασμός στη νομιμότητα και η λειτουργικότητα του κέντρου, η κυκλοφορία των τροχοφόρων και των πεζών, τα λουλούδια και τα δέντρα, οι διαγραμμίσεις και τα περίπτερα, πέραν των άλλων αποτελεσμάτων, θα δώσουν το καλό παράδειγμα και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για ανάλογες εικόνες στις συνοικίες και στα χωριά.
Το αντίθετο, αναπαράγεται σε κάθε γωνιά του Δήμου. Ιδιαίτερα στους νέους καταγράφεται στο υποσυνείδητο και καλλιεργεί νοοτροπία και συμπεριφορά

Έχουμε προτείνει  στο παρελθόν την λειτουργία του «μάνατζερ», του επόπτη, του κέντρου της πόλης. Ένας δημοτικός υπάλληλος δηλαδή, ο καλύτερος ίσως, ή ακόμα και ένας από τους ειδικούς συμβούλους του δημάρχου, που του επιτρέπει ο νόμος να απασχολεί, ο οποίος να παρακολουθεί τη λειτουργία του κέντρου της πόλης και να επεμβαίνει δίνοντας λύσεις.
Να συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, με τους επαγγελματίες, με κάθε πολίτη. Να είναι με λίγα λόγια «το μάτι και το αυτί» των προβλημάτων του κέντρου.

Στέφανος Σταμέλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου