Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Τελικά, και "πνιγμένοι" με την πισίνα του ΤΕΙ και "ηλιοκαμένοι" με το σκέπαστρο στο ΔΑΚ, κ. Σταϊκούρα.

Φωτογραφία GBrekisphoto.gr
Μπούμερανγκ  κατέληξε  η αντεπίθεση του βουλευτή και τέως α.υπουργού Οικονομίας στο θέμα της κατασκευής του στεγάστρου στο ΔΑΚ Λαμίας ο οποίος κοινοποίησε προχτές απάντηση του γραφείου του υφυπουργού αθλητισμού  Σταύρου Κοντονή. Από την πρώτη ανάγνωση του κείμενου  που υπογράφει ο εκπρόσωπος του κ.Κοντονή  Στάθης Κουτρουβίδης  διαφαίνεται ότι  ο Δήμος Λαμιέων ολιγώρησε στην σύναψη συμφωνίας με το  Υπουργείο  για την κατασκευή του στεγάστρου, όμως από  προσεκτικότερη ανάγνωση διαφαίνεται  ευκρινώς ότι  στην ουσία δεν υπήρχαν  τα χρήματα αυτά αλλά και να υπήρχαν  ο Δήμος όφειλε να έχει έτοιμη μελέτη την οποία ναι μεν εκπόνησε αλλά παραδόθηκε εσχάτως…
Η απάντηση Κοντονή προς τον κ. Σταϊκούρα…
«Κε Σταϊκούρα καλημέρα σας.

Όπως σας πληροφόρησα και τηλεφωνικά, πράγματι στις 24/12/2014 με απόφαση του Υπουργείου εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο με τίτλο: Κατασκευή Στεγάστρου ΔΑΚ Λαμίας του Δήμου Λαμιέων ως Νέο Έργο με συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 170,000 ευρώ.
Η αδράνεια ωστόσο της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην εκπόνηση Προγραμματικής Σύμβασης σε συνδυασμό με τη στενότητα των οικονομικών δεν επέτρεψε για το 2015 να υπάρξει πίστωση εκ μέρους του Υπουργείου, αν και εντάχθηκε ως έργο.
Τώρα για το δεύτερο έργο με τίτλο: Ανέγερση Νέου Σταδίου Λαμίας στη Θέση Καμαρίτσα, έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια εντάχθηκε κανονικά στο ΠΔΕ του 2015 από την πλευρά του Υπουργείου.
Το έργο είχε συνολικό προϋπολογισμό ύστερα από τροποποίηση 934.890 ευρώ. Για το συγκεκριμένο έργο προβλέπεται πίστωση για το τελευταίο τρίμηνο του 2015 300.000 ευρώ.
Σας ευχαριστώ πολύ,
Στάθης Κουτρουβίδης, Διευθυντής Υφυπουργού Σταύρου Κοντονή».
Στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 μίλησε ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης ο οποίος όπως θα ακούσετε και στο συνημμένο ηχητικό αρχείο  αναφέρει ότι  «ο κ. Σταϊκούρας αρχικά το ποσό αυτό το  προόριζε για την λειτουργία της πισίνας του ΤΕΙ ώστε να εξασφαλιστεί η διεξαγωγή αγώνων  της ομάδας πόλο του Νηρέα.
Δυστυχώς δεν  επετεύχθητε συμφωνία μεταξύ της προηγούμενης δημοτικής αρχής, του ΤΕΙ και  της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και έτσι η προσφορά του κ.Σταϊκούρα ήταν  άνευ…. αντικρίσματος!
Κατά τον κ.Σταυρογιάννη  ο  κ. Σταϊκούρας επανήλθε ακριβώς την παραμονή των Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου  για να εντάξει  το ποσό αυτό στο  πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων.
Όλα αυτά  την ώρα που είχε ουσιαστικά δρομολογηθεί η  προκήρυξη βουλευτικών εκλογών.
Από την απάντηση του κ.Κοντονή η δήθεν αδράνεια της δημοτικής αρχής ήταν  η προαπαιτούμενη εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή ενός τέτοιου έργου που έπρεπε να είναι   προδιαγραφών ασφαλείας σε ένα χώρο συνάθροισης χιλιάδων ανθρώπων.
Παράλληλα όμως ο  κ.Κοντονής επισημαίνει  ότι  χρήματα δεν υπήρχαν «στενότητα οικονομικών…» άρα δεν υπήρξε θέμα αδράνειας του Δήμου…»

Πηγή : Lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου