Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Διαβάστε εδώ τι αλλάζει στον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών!

Αλλάζει ο τρόπος πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Με νέα κριτήρια αναμένεται να γίνουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το νέο σχολικό έτος. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας, μέσω της οποίας θα ορίζονται τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξουν δύο αλλαγές. Πρώτον, θα αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών από το 2012 και μετά. Αντιθέτως, η προϋπηρεσία για την περίοδο 2010-2012 δεν θα αναγνωρίζεται. Όσον αφορά τη μοριοδότηση, για το 2012-2015 θα μετρά διπλάσια για τα δυσπρόσιτα σχολεία.


Δεύτερον, για όσους πήραν πτυχίο κατά την ίδια εξεταστική περίοδο, θα προτάσσεται ο βαθμός του πτυχίου και όχι η ημερομηνία κτήσης του.

Οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών αναμένεται να είναι μεγάλες, καθώς η νέα κυβέρνηση είχε υποσχεθεί πως θα αναγνωριζόταν το σύνολο της προϋπηρεσίας για το διάστημα 2010-2015, κάτι που, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν φαίνεται ότι θα ισχύσει άμεσα.

Το τοπίο ενόψει της νέας σχολικής περιόδου παραμένει θολό, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί αν οι προσλήψεις θα είναι μόνιμες, ενώ δεν έχει καθοριστεί και ο αριθμός των προσλήψεων. Οι εκπαιδευτικοί σημειώνουν ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει δεσμεύσεις με τους δανειστές, βάσει των οποίων δεν τους επιτρέπεται να αισιοδοξούν.

Χαρακτηριστική είναι η εκτίμηση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι χαρακτηρίζουν άπιαστο όνειρο τις 3.000 προσλήψεις μονίμων δασκάλων και καθηγητών, που είχε προγραμματίσει το υπουργείο.

 Πηγή mag24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου