Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Περιφέρεια και Δήμος...σνομπάρισαν τους ΡΟΜΑ!

Ενα από τα μείζονα τοπικά προβλήματα στην περιοχή μας είναι αυτό με τους ΡΟΜΑ. Η εγκατάστασή τους σε χώρο που να εξασφαλίζει  συνθήκες  υγειινής διαβίωσης, η υγειονομική τους φροντίδα  και  η εκπαίδευση των παιδιών τους.
Το απόγευμα της Δευτέρας  το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας και άλλοι τοπικοί φορείς οργάνωσαν εκδήλωση με συγκεκριμένη θεματολογία που καλύπτει  όλο το  φάσμα  της ελλειματικής μας φροντίδα προς τους ΡΟΜΑ τους οποίους όμως έχουμε περιθωριοποιήσει και γκετοποιήσει με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν αυξημένη παραβατικότητα.
Δυστυχώς όμως όπως κατήγγειλε στο  κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1  ο εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου των ΡΟΜΑ Χρήστος Αθανασίου αδιαφόρησαν  εγκληματικά Δήμος Λαμιέων και Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και  αρνήθηκαν  να παραβρεθούν εκπρόσωποί τους!

Δεν ενδιαφέρονται στον Δήμο και την Περιφέρεια να εμβολιαστούν τα παιδιά των ρομά, να συζητήσουμε το θέμα της  μεταστέγασης τους από τον ακατάλληλο  χώρο της Καμηλόβρυσης σε άλλον χώρο εγγύτερα στον οικιστικό ιστό της πόλης ώστε ακόμη και τα παιδιά τους να μπορούν να φοιτήσουν σε σχολεία γενικά ή ειδικά ώστε  σταδιακά να αλλάξει η συμπεριφορά τους και  να περιοριστεί  η παραβατική συμπεριφορά τους; τόνισε ο κ.Αθανασίου.

Πηή : Lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου