Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

«Ο Ειρηνοποιός»Τρίτη 28-07-2015 και ώρα 21.30 στο Κάστρο Λαμίας.

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας σας προσκαλούν την Τρίτη 28–07-2014 ώρα 21.30 στο Κάστρο Λαμίας, όπου θα προβληθεί η ταινία “Ο Ειρηνοποιός” μία από τις πιο κωμικές στιγμές του αστείρευτου Γούντι Αλεν. Είσοδος ελεύθερη.
 Υπόθεση: Όταν ο Ναπολέων απειλεί να εισβάλει στη Τσαρική Ρωσία, ο δειλός Μπορίς Γκρούσενκο (Γούντι ΆΛεν) αναγκάζεται να καταταγεί στον στρατό για να σώσει τη χώρα του. Μάλιστα καταφέρνει να αιχμαλωτίσει μια ομάδα αξιωματικών του εχθρού αλλά ο Γαλλικός Στρατός είναι πολύ ισχυρός και σύντομα ο Ναπολέων φτάνει στη Μόσχα. Ο Μπορίς μαζί με τη Σόνια (Νταϊάν Κίτον), η οποία είναι η αγαπημένη του καταστρώνουν σχέδιο δολοφονίας του Ναπολέοντα αλλά κάποιος άλλος τους προλαβαίνει…


Γυρισμένη το 1975, σε μια περίοδο που η Αμερική μετρούσε τις πληγές της (το 1973 θα αποσύρει τα στρατεύματά της από το Βιετνάμ), η φαρσοκωμωδία του Allen, αποτελεί πάνω απ’ όλα ένα καυστικό σχόλιο στον παραλογισμό του πολέμου. Μέσα από ένα καταπληκτικό εύρημα, δηλαδή την τοποθέτηση της δράσης σε χώρο και σε χρόνο παράταιρο, τη Ρωσία του 19ου αιώνα, καταφέρνει να αποκλιμακώσει την ένταση της εποχής και με χιουμοριστικό τρόπο να «μιλήσει» για τη ματαιότητα και το ανώφελο της ένοπλης σύγκρουσης, τους στρατιώτες-αθύρματα στα χέρια των ισχυρών και να αναγάγει τη δειλία στη μέγιστη στρατιωτική αρετή.

Πηγή  :  Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου