Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

”Ο Τρίτος Άνθρωπος” , από τους Φίλους Κινηματογράφου Λαμίας , αύριο στο Ισαδάκι.

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν στις υπαίθριες θερινές προβολές που διοργανώνουν  και φέτος το καλοκαίρι, στο λόφο Ισιαδάκι (δίπλα στο αναψυκτήριο).
Την Τρίτη 30-06-2015, θα προβληθεί η ταινία ”Ο Τρίτος Άνθρωπος” (Τhe Third Man), μία από τις καλύτερες ταινίες στην ιστορία του σινεμά (η κορωνίδα του Βρετανικού κινηματογράφου), σε σενάριο του Γκράχαμ Γκριν, με την ευρηματική σκηνοθεσία του Κάρολ Ριντ, υπέροχη ασπρόμαυρη φωτογραφία  και τη χαρακτηριστική μουσική του Αντον Κάρας. Ένα φιλμ νουάρ με την εντυπωσιακή εμφάνιση του Ορσον Γουέλς.
Ώρα προβολής: 9.30 μμ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Μεγάλο βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών 1949
Καλύτερη ταινία στα Bafta
Όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας 1951

Περιγραφή:
Βρισκόμαστε στην μεταπολεμική Βιέννη. Ο Holly Martins (Joseph Cotten) , ένας αποτυχημένος Αμερικανός συγγραφέας μυθιστορημάτων της Αγριας Δύσης, φτάνει στη Βιέννη, προσκεκλημένος του παλιού του φίλου Harry Lime (Orson Welles), που του έχει υποσχεθεί στέγη και μια ευκαιρία για δουλειά.  Σχεδόν αμέσως μαθαίνει ότι ο φίλος του σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα λίγο πριν την άφιξη του. Η περιέργεια αλλά και η βιασύνη των αρχών να τον διώξουν από την πόλη τον ωθούν στο να ερευνήσει αν ο θάνατος του Harry Lime ήταν στ’ αλήθεια ατύχημα η φόνος.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και τους συντελεστές στο site των Φίλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου