Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τσιπάκια των σκυλιών της Λαμίας-Προσοχή έρχονται πρόστιμα

Με ανάρτηση στο facebook  η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Κα Αγγέλα Μπαρτσιώκα μας ενημερώνει για την πρώτη εξόρμηση του μικτού κλιμακίου για έλεγχο της ηλεκτρονικής σήμανσης των δεσποζόμενων σκύλων που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015, μετά και την συνεργασία Αστυνομίας, Δήμου Λαμιέων και Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας για εφαρμογή της νομοθεσίας, ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός των αδέσποτων σκυλιών στον Δήμο Λαμιέων.

''Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη κοινή ενημερωτική έξοδος της Αστυνομίας, Δήμου Λαμίας και Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας.
Επισκεφθήκαμε τα κτηνιατρεία και τα pet-shops της πόλης και ζητήσαμε τη βοήθειά τους ώστε να ενημερωθούν όλοι οι κάτοχοι σκύλων για την τοποθέτηση τσιπ στα δεσποζόμενα ζώα τους.

Εφιστούμε την προσοχή όλων όσων έχουν σκύλους στην απαραίτητη από το νόμο τοποθέτησης τσιπ,το οποίο τοποθετείται από κτηνίατρο, είναι ανώδυνο για το ζώο. φθηνό και εξασφαλίζει την ανεύρεσή του σε περίπτωση που το ζώο χαθεί.

Συγχρόνως περιορίζεται η δημιουργία καινούργιων αδέσποτων , αφού ο κηδεμόνας θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου σε περίπτωση που το εγκαταλείψει.
Το πρόστιμο για τη μη τοποθέτηση τσιπ είναι 300€ και άλλα 300€ για τη μη καταχώρησή του στην τράπεζα δεδομένων.

Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα πρόστιμα, γι αυτό καλό είναι όλοι να φροντίσουμε ώστε να μην υποβληθούμε σε τέτοια οικονομική αιμορραγία''

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος23/6/15, 9:14 μ.μ.

    καιρος ηταν...τρεχουμε ολη μερα με αναρτησεις να βρουμε τα χαμενα σκυλακια...ολοι να τα καταχωρησουν.δεν αρκει να το βαλουν.μετα ερχεται μνμ απ τον κτηνιατρικο συλλογο για τον ΑΜ.καταχωρησης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή