Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Αντιδρούν οι δημοτικοί υπάλληλοι στην ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων

Η διαχείριση των απορριμμάτων και η ανάθεσή της σε ιδιώτες από μία σειρά Δήμων και μία σειρά άλλων ζητημάτων για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οδήγησαν την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην προκήρυξη κινητοποιήσεων την Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015.
Ειδικότερα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση - πρώτη φορά μετά τη συγκρότησή της σε σώμα - αποφάσισε την πραγματοποίηση Πανελλαδικής στάσης εργασίας, από τις 12.00 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας, την Τρίτη 16 Ιουνίου, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., στην Περιφέρεια Αττικής, στις 12.30 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27 - Αθήνα), αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Επίσης, αποφάσισε την πραγματοποίηση ενημερωτικών γενικών συνελεύσεων και συγκεντρώσεων στους χώρους εργασίας, «για την επιτυχία της πρώτης κινηματικής δράσης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και την ενημέρωση για την επικείμενη συμφωνία με τους τοκογλύφους-δανειστές μας και τον τρόπο της αντίδρασής μας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, καθώς και σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 18 Ιουνίου, προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω παρεμβάσεις του κλάδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στον δήμο Λαμίας η διαχείριση των απορριμμάτων θα μείνει ως έχει, ενώ δρομολογούνται ήδη προσλήψεις για οχτάμηνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου