Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Στο Ισιαδάκι η προβολή του ντοκιμαντέρ "Απόδραση από την Αμοργό ", του Στ. Κούλογλου

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν στις υπαίθριες θερινές προβολές που διοργανώνουν και για φέτος το καλοκαίρι, στο λόφο Ισιαδάκι (δίπλα στο αναψυκτήριο).
Πρώτη προβολή, το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, με το ντοκιμαντέρ "Απόδραση από την Αμοργό ", του Στ. Κούλογλου. Ο γνωστός δημοσιογράφος και δημιουργός του βραβευμένου "Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα", μετά το περσινό, αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ "Η νονά", γυρνά πίσω στα χρόνια της χούντας, ερευνώντας την ιστορία μιας απόδρασης.
Μετά την προβολή θα έχουμε την χαρά να συζητήσουμε με το σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ Στέλιο Κούλογλου.


Η προβολή ξεκινά στις 9.30 μμ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Περιγραφή:
Στη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών (1967-74), χιλιάδες αντιφρονούντες φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν. Ανάμεσα στους εξόριστους πολιτικούς, ο πρώην υπουργός Γεώργιος Μυλωνάς, επίδοξος διάδοχος του Γεωργίου Παπανδρέου. Τόπος εξορίας, η Αμοργός. Το 1969 οργανώνεται μια διεθνής συνωμοσία για την απόδραση του: Αμερικανοί που περιθάλπουν τους βασανισμένους Έλληνες, Σουηδοί διπλωμάτες, καθώς και μια ομάδα Ιταλών εθελοντών που παριστάνουν στην Αμοργό τους τουρίστες. Την ώρα που οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής ξεδιπλώνουν τα σύμβολα της δικτατορίας, μια συγκλονιστική ιστορία για το αληθινό πρόσωπο της χούντας.

Η ταινία προβλήθηκε στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές στο site των Φίλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου