Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Σκακιστικό Σαββατοκύριακο στο Καρπενήσι

Για έκτη συνεχή χρονιά ο Σκακιστικός Όμιλος Καρπενησίου και ο Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας συνδιοργάνωσαν Σκακιστικό Σχολικό Πρωτάθλημα στο Καρπενήσι, συνεχίζοντας μια παράδοση που σκοπεύει στο να προσφέρει σκακιστικές εμπειρίες για τα παιδιά όλων των ηλικιών της σχολικής κοινότητας της πόλης μας.

Έλαβαν μέρος μαθητές και μαθήτριες από το Νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο, δημιουργώντας ιδιαίτερες σκακιστικές εμπειρίες ο ένας για τον άλλο, προκλήσεις και δυναμικές, που μόνο όφελος μπορούν να προσφέρουν στην αναπτυξιακή πορεία των παιδιών.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Καρπενησίου
συνεπής στις αρχές της προαγωγής του μαζικού αθλητισμού και όχι του πρωταθλητισμού, δεν ανακοινώνει τα ονόματα των σκακιστών και τις τελικές κατατάξεις των δυο ηλικιακών ομάδων που αγωνίστηκαν με ήθος και ευγένεια. Συγχαίρει όλα τα παιδιά και τους γονείς τους για την ενεργή συμμετοχή.

Το διήμερο του Σαββάτου 30 και της Κυριακής 31 Μαΐου 2015 διεξήχθη με επιτυχία βιωματικό σεμινάριο «το σκάκι στην παιδαγωγική διαδικασία», με εισηγητές μέλη της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (www.esske.net) που παρακολούθησαν ως επιμορφούμενοι, τόσο τα μέλη του Σκακιστικού Ομίλου Καρπενησίου, όσο και εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας της πόλης μας με σκοπό τη διάδοση του παιχνιδιού στο μαθητικό κοινό και την αξιοποίησή του ως εργαλείο αυτογνωσίας, κριτικής σκέψης και ολόπλευρης ανάπτυξης της προσωπικότητας των παιδιών .

Τέλος, η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Ομίλου, ανέδειξε νέο διοικητικό συμβούλιο, για την επόμενη τριετία, με την παρακάτω σύνθεση:

Πρόεδρος: Γκορόγιας Ιωάννης

Αντιπρόεδρος: Ευθυμίου Γεώργιος

Γεν. Γραμματέας: Λάππα Βασιλική

Ταμίας : Κρουστάλλη Σπυριδούλα

Και Μέλη τις κυρίες: Τσώνη Όλγα, Βασιλείου Δήμητρα και Κελέση Ελένη.

Κοινή συνείδηση και στόχος όλων των μελών του Ομίλου, τόσο όσων, επιλέχθηκαν να υπηρετήσουν μέσα από τις θέσεις των μελών του Δ.Σ., όσο και όλων των υπολοίπων, είναι να συνεχίσουν τις συνεργασίες με τα άλλα σκακιστικά σωματεία της Ένωσης Κεντρικής Ελλάδας και να εργαστούν με συνέπεια και συνέχεια στην προσφορά ευκαιριών σκακιστικών εμπειριών σε όλους, μικρούς και μεγάλους, χωρίς αποκλεισμούς.

Για τη θερινή περίοδο που μόλις ανοίγει, σχεδιάζουν ανοιχτές εκδηλώσεις, τόσο στο Καρπενήσι, όσο και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα, όπως κάνουν χρόνια τώρα, με δικά τους έξοδα και προσωπική εργασία. Για πρώτη χρονιά μάλιστα θα επιχειρήσουν να μεταφέρουν το σκάκι και στο γειτονικό δήμο Αγράφων, με τη συνεργασία τοπικών συλλόγων, ενώ ήδη εργάζονται στην κατεύθυνση της διοργάνωσης του 5ου ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2015, που συγκεντρώνει συμμετοχές αθλητών από όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου