Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Π. Στασινός: Τρεις φορές δεν μπορέσαμε να πιάσουμε τον επικίνδυνο σκύλο!

Πότε θα σταματήσουν να κυκλοφορούν, ακόμη και στο κέντρο της Λαμίας, αγέλες αδέσποτων σκυλιών;

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες παρουσιάσαμε από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα τη λειτουργία της Επιτροπής Ελέγχου για τη Διαχείριση των Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαμιέων, ενώ μόλις την Τρίτη δημοσιεύσαμε την πρώτη εξόρμηση του μικτού κλιμακίου (Αστυνομία – Δήμος – Φιλοζωικός) για την ηλεκτρονική σήμανση των αδέσποτων ζώων.

Σκοπός όλων των παραπάνω είναι η διαχείριση και ο έλεγχος του πληθυσμού των ζώων που ξαφνικά εγκαταλείπονται στην τύχη τους από ανθρώπους που βαρέθηκαν να είναι «Φιλόζωοι»! Δυστυχώς για τη 18χρονη μαθήτρια που τραυματίσθηκε σοβαρά χθες από επίθεση σκύλου, υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν προκειμένου να κυκλοφορείς χωρίς φόβο νύχτα ή μέρα στους δρόμους της Λαμίας.

Επικοινωνήσαμε με το δημοτικό σύμβουλο, Παναγιώτη Στασινό που είναι μέλος της Επιτροπής ζητώντας ενημέρωση πως θα σταματήσει επιτέλους το φαινόμενο να κυκλοφορούν ελεύθερα ένα σωρό σκυλιά και μάλιστα κάποια από αυτά επικίνδυνα. Όπως μας είπε γνωρίζουν το συγκεκριμένο σκυλί και έχουν γίνει τρεις αποτυχημένες απόπειρες να το πιάσουν προκειμένου να το οδηγήσουν στο Κυνοκομείο.

«Τρεις φορές αποτύχαμε να το πιάσουμε. Ούτε με τον μπόγια του Δήμου το καταφέραμε, ούτε με κτηνίατρο, έχοντας βάλει 28 ηρεμιστικά χάπια στο φαγητό του, ούτε ο εκπαιδευτής του Δήμου κατάφερε να το δεσμεύσει. Είναι όντως άγριο και επιτίθεται στον κόσμο…», παραδέχεται ο κ. Στασινός που μας ενημερώνει για την υποχρέωση ως Δήμος να τελειώσει αυτή η υπόθεση χωρίς άλλο τέτοιο περιστατικό. «Γίνεται προσπάθεια να εξασφαλίσει ο Δήμος το ειδικό πιστόλι που εκτοξεύει ηρεμιστική ένεση και το οποίο μπορούμε να το έχουμε από τη στιγμή που υπάρχει οργανωμένο κυνοκομείο. Μόνο έτσι μπορούμε να πιάνουμε εύκολα τέτοια άγρια ζώα».

Σύμφωνα με τον κ. Στασινό η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει θα φέρει αποτέλεσμα τόσο στην απομάκρυνση σημαντικού αριθμού αδέσποτων από την πόλη, ενώ συγχρόνως θα υπάρξει μέριμνα για αθώα τετράποδα που απλά αφέθηκαν στην τύχη τους. Η εκ του νόμου υποχρέωση «τσιπαρίσματος» ακολουθεί και την οδηγία της στείρωσης ή των ελεγχόμενων γεννήσεων έτσι ώστε η δημοτική αρχή να γνωρίζει τον πληθυσμό και τους ιδιοκτήτες. Αυτή τη στιγμή στο κυνοκομείο Λαμίας βρίσκονται περί τα 300 ζώα, με την προμήθεια φαρμάκων και υλικών να αποκαθίσταται σταδιακά ώστε να είναι σε θέση να τα στειρώνουν, να τα καθαρίζουν, να τους βάζουν τσιπ και να τα δίνουν για υιοθεσία.

Όσα - μεγάλα κυρίως – σκυλιά δε βρουν στέγη θα αφεθούν σταδιακά σε σημεία που δε θα ενοχλούν και σίγουρα μακριά από κατοικημένες περιοχές.

efthia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου