Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

«Τα θερινά σινεμά»- Τετάρτη 10 Ιουνίου στο θερινό δημοτικό θέατρο Λαμίας

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας και το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών σας προσκαλούν την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 και ώρα 21.00, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο…σε μία βραδιά αφιερωμένη στα θερινά σινεμά!
Το άνοιγμα των θερινών σινεμά σηματοδοτεί το καλοκαίρι… Γενιές Ελλήνων έχουν μεγαλώσει με εικόνες, γεύσεις και μυρωδιές από ποπ κορν και γλυκό βύσσινο, σπιτικό παγωτό και τυρόπιτα, χαλίκι κάτω από τα πόδια και πλαστική καρέκλα μπροστά από μια μεγάλη οθόνη.

Μία ευκαιρία να θυμηθούμε και να επανεκτιμήσουμε την αξία των θερινών μέσα από το σχετικό φωτογραφικό λεύκωμα των δημιουργών Δ.Τσεβά και Ι. Ασημακόπουλου, μελών του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων Φωτογράφων «ΦΟΙΒΟΣ» και της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας.


Θα προηγηθεί μικρή ανασκόπηση στη θερινή κινηματογραφική παράδοση της πόλης μας, που στηρίζεται στο σπάνιο υλικό που μας παραχώρησε ο κύριος Νίκος Δαβανέλλος. Τη βραδιά θα κλείσει με αξέχαστα τραγούδια από παλιές ταινίες του Ελληνικού Κινημ/φου ο Κ. Νέλλας και οι μαθητές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου