Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Βράβευση όλων των συλλόγων που συμμετείχαν στο Lets do it Lamia.

Ευχαριστήριο Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη προς τους εθελοντές του ''Let's Do It Greece 2015''
H Λαμία τα κατάφερε και ενεργοποίησε τον εκπληκτικό αριθμό των 42 Συλλόγων για την συμμετοχή της πόλης μας στην Πανελλήνια δράση Lets do it.
Βράβευση όλων των Συλλόγων που συμμετείχαν στις εθελοντικές δράσεις lets do it από τον Δήμαρχο Νικο Σταυρογιάννη είχαμε στο Πολιτιστικό Κέντρο στη Λεωνίδου
Εκπρόσωποι όλων σχεδόν των συλλόγων παρέλαβαν τιμητική διακριση από τον ίδιο τον δήμαρχο και υπέγραψαν στην συλλεκτική μπλούζα του lets do it.

Ο Σταυρογιάννης στο σύντομο χαιρετισμό του, ζήτησε να δραστηριοποιηθεί όλος αυτός ο μηχανισμός και όχι μια φορά το χρόνο αλλά σε σύντομα χρονικά διαστήματα να επαναλαμβάνονται παρόμοιες πρωτοβουλίες όπως καθαρισμός των σχολείων από τους Συλλόγους Γονέων, γηπέδων από αθλητικούς συλλόγους, καθαρισμό δημόσιων χώρων από απλούς πολίτες και πολλά άλλα.


Ο εθελοντισμός αποτελεί μια εκδήλωση κοινωνικής συμπεριφοράς όπου το άτομο χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής προσφέρει τον ελεύθερο του χρόνο για ένα κοινωφελή σκοπό είτε με δική του πρωτοβουλία είτε στο πλαίσιο μιας ομάδας ή φορέα. Ο εθελοντισμός έρχεται, με άλλα λόγια να αντισταθμίσει την τάση που επικρατεί στις σύγχρονες κοινωνίες να αξιολογούνται όλα σύμφωνα με την χρηματική τους αξία.

Αν συνεχίσουμε έτσι, τότε σίγουρα θα έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά μας έστω και σε μια «δύσκολη» πόλη όπως είναι η Λαμία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου