Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ο Δήμαρχος πέταξε τα σκουπίδια μπροστά στα μαγαζιά τους!

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο βγήκε ο δήμαρχος Σικυωνίων, ο Σπύρος Σταματόπουλος, μια βολτίτσα στην πλατεία του Κιάτου. Εκεί που περπατούσε με το γνωστό στυλ (τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη) πετυχαίνει μία ευγενική, κατά τα άλλα κυρία, να παίρνει τη σακουλίτσα με τα σκουπίδια της, από το μαγαζάκι της και να τα πετάει στον κάδο της ανακύκλωσης!

Ακολούθησαν σκηνές άγριας δύσης. Έξαλλος ο δήμαρχος, αφού έκραξε την κυρία και όλους τους μαγαζάτορες του πεζοδρόμου, αναποδογύρισε τους κάδους άρπαξε τα σκουπίδια τους και πήγε και τους τα πέταξε μπροστά στα μαγαζιά τους! Άναυδοι οι μαγαζάτορες καθώς εκτός των άλλων συνειδητοποίησαν ότι ανατράπηκε και η παράδοση που ήθελε τους δημότες να πετάνε τα σκουπίδια μπροστά στο δημαρχείο για διαμαρτυρία!

Τώρα τα πέταξε ο δήμαρχος στα μαγαζιά!
Κι ενώ φαινόταν
ότι όλα θα τελείωναν εκεί, εμφανίζεται έτερος μαγαζότορας του Κιάτου με το φορτηγάκι του γεμάτο σκουπίδια, να έρχεται να το αδειάσει στους κάδους της πλατείας! Μπορείτε να φανταστείτε τι επακολούθησε. Ποιος είδε το θεό και δεν φοβήθηκε! Της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός, το σιδηρούν κιγκλίδωμα!

Τώρα ο Σπυρέτος, έξαλλος, ετοιμάζεται για πρόστιμα, τα οποία σύμφωνα με τον νέο κανονισμό που ψήφισε την προηγούμενη εβδομάδα (το timing και πάλι) προβλέπει πρόστιμα μέχρι 5000 ευρώ για απόρριψη απορριμμάτων σε κάδους ανακύκλωσης.

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πολίτης της Κορινθίας», της 22-5-15)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου