Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Οι προτασεις μας για την συγχώνευση του Ά ΚΑΠΗ του Δήμου Λαμιέων

Μέσα στην μεγάλη κρίση που μαστίζει ολόκληρη την Ελλάδα και την αυτοδιοίκηση, τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας υπολειτουργούν. Έχουν ελαττωθεί δραματικά οι προσφερόμενες σ’ αυτά υπηρεσίες, οι οποίες χρόνια τώρα υπήρξαν αναγκαίες στους ηλικιωμένους δημότες μας, υποστηρίζοντας και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους.
Γιατί πήγαιναν οι ηλικιωμένοι, πέραν του να περάσουν ευχάριστα λίγες ώρες και να βρουν τις παρέες τους ή να κάνουν τις εκδρομές τους καθαρά ψυχαγωγικά; Πήγαιναν κυρίως για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους, για τα προγράμματα γυμναστικής και τις φυσικοθεραπευτικές πράξεις, που αποτελούν βασικό βοήθημα στη θεραπεία χρόνιων μυοσκελετικών και νευρολογικών παθήσεων.

Τουλάχιστον για το Α ΚΑΠΗ, αν όχι και για τα άλλα, αυτές οι υπηρεσίες σταμάτησαν να παρέχονται με το γνωστό αποτέλεσμα: της ταλαιπωρίας, της οικονομικής αιμοραγίας των ανήμπορων ηλικιωμένων, της δυσαρέσκειας, της ανησυχίας, της αποδυνάμωσης και της ενσωμάτωσης τελικά του Α στο Β ΚΑΠΗ

Με δεδομένο ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση και καθήκον να στηρίξει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που πλήττονται περισσότερο, σωματικά και οικονομικά, στην σημερινή κρίση της ελληνικής κοινωνίας, πιστεύουμε ότι πρέπει, με κάθε τρόπο, να δούμε την επαναλειτουργία του Α ΚΑΠΗ και την παροχή των βασικών υπηρεσιών σε όλα τα ΚΑΠΗ, ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα και να ομαλοποιηθεί η λειτουργία τους.

Πώς θα μπορέσει να γίνει αυτό;; Να το συζητήσουμε. Πέρα από τις προσλήψεις των 5μηνων κοινωφελούς εργασίας, μπορεί να γίνουν κάποιες μετακινήσεις εργαζομένων από άλλα ΚΑΠΗ 1-2 ημέρες τη βδομάδα συγκεκριμένες ώρες ή ακόμα και με εθελοντές.
Η ουσία είναι να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου