Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Σχέδιο μετεγκατάστασης των Ρομά προωθεί η κυβέρνηση

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης δήλωσε πως η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους άμεσα ενδιαφερόμενους, προτίθεται να θέσει σε λειτουργία σχέδιο μετεγκατάστασης των Ρομά σε χώρους με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι «το σχέδιο αυτό επιχειρεί την αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής και συναινετικής λύσης από όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση των Ρομά στα όρια του αστικού ιστού, η πρόσβαση σε υπηρεσίες και αγαθά και η ομαλή κοινωνική τους ένταξη».

Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ανέφερε ο υπουργός, είναι
η σύνταξη ενός στρατηγικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ρομά στην Ελλάδα, στα οποία, εκτός από τη στέγαση, περιλαμβάνονται η εκπαίδευση, η δημόσια υγεία και η δημοτολογική κατάστασή τους.

Ο κ. Βούτσης προέβη σε αυτές τις δηλώσεις με αφορμή την επίσκεψη του ειδικού εισηγητή του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Μουτούμα Ρουτίρε, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα από χθες για να αξιολογήσει την κατάσταση σε σχέση με τον ρατσισμό και τις διακρίσεις.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου