Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Παναγιώτης Στασινός:''Απομονώστε την ιδιοτέλεια,στηρίξτε τον εθελοντισμό''


Χαιρετισμός του Παναγιώτη Στασινού 
για την Γενική Συνέλευση της ΕΣΣΚΕ (9-5-2015)


Αγαπητοί συνεργάτες, φίλοι σκακιστές

Δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ στην Γενική Συνέλευση της ΕΣΣΚΕ, της 9ης Μαΐου 2015, έτσι θα ήθελα να μοιραστώ με αυτόν τον τρόπο μαζί σας κάποιους προβληματισμούς για τον σκακιστικό χώρο της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας όπου όλοι δραστηριοποιούμαστε.

Με έχει απασχολήσει πολύ τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της ιδιοτέλειας στην κοινωνία μας. Δηλαδή η ενασχόληση με τα κοινά, συλλόγους κλπ ανθρώπων που ως μόνο σκοπό έχουν να υπηρετήσουν το ατομικό τους συμφέρον. Ένα φαινόμενο που κυριάρχησε στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια και θεωρώ πως διέλυσε την χώρα και μας έφερε στην τραγική κατάσταση που βιώνουμε σήμερα όλοι μας.
Και βέβαια είναι παντού γύρω μας: από την προσπάθεια πλουτισμού εις βάρος  των πολλών από  θέσεις εξουσίας μέχρι τον αγώνα εξασφάλισης με δόλιο τρόπο καλύτερης σειράς στα χειρουργεία των νοσοκομείων και από τον ‘’αγώνα’’ για εκτός των κανόνων διορισμό στο δημόσιο έως τον τραγέλαφο με τις μεταθέσεις των υπηρετούντων στον στρατό.

Τέτοια δυστυχώς μεμονωμένα, έντονα όμως σε μερικές περιπτώσεις φαινόμενα παρουσιάζονται και στον δικό μας,τον σκακιστικό χώρο.
Βλέπουμε έτσι κάποιους συμπολίτες μας ,ως ‘’γονείς παιδιών’’, να προσπαθούν να επιβάλουν της άποψή τους σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της ΕΣΣΚΕ αδιαφορώντας για τα καταστατικά λειτουργίας, για τις συλλογικές αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων και των Γενικών Συνελεύσεων καθώς και για τις άοκνες εθελοντικές προσπάθειες και τις αδιάκοπες πολλαπλές σκακιστικές δραστηριότητες που έχουν επιδειχθεί τα χρόνια από την σύσταση της Ένωσης.
Και σαν να μην φτάνει αυτό υπάρχουν και κάποιοι που στην προσπάθειά τους να καταφέρουν ‘’ότι είναι καλύτερο για το δικό τους παιδί ‘’ υβρίζουν και συκοφαντούν αυτή την μεγάλη προσπάθεια των σκακιστών της Κεντρικής Ελλάδας.

Προσωπικά ασχολούμαι με το σκάκι περίπου 40 χρόνια και δραστηριοποιήθηκα ως ενεργό μέλος της ΕΣΣΚΕ ακριβώς γιατί βρήκα ανθρώπους με άπειρη αγάπη στο άθλημα, εργατικούς, ανιδιοτελείς, τίμιους στον λόγο και τις πράξεις και με τεράστια εθελοντική προσφορά στο σκάκι και για τα παιδιά όλων των κατοίκων της Κεντρικής Ελλάδας. Θεωρώ πως μια απλή ανάγνωση των πρακτικών των Δ.Σ. καθώς και των ετησίων απολογισμών της ΕΣΚΚΕ αρκεί για να μπορέσει ο καθένας να καταλάβει το μέγεθος της δουλειάς που έχει επιτευχθεί αυτά τα χρόνια.

Σας καλώ λοιπόν να στηρίξετε τις προσπάθειες της ΕΣΣΚΕ για αναβάθμιση του σκακιού στην Κεντρική Ελλάδα και παράλληλα να απομονώσουμε όλοι μαζί όσους ευκαιριακούς, αποδεδειγμένα ιδιοτελείς ανθρώπους κάνουν κακό στο άθλημα και μέσα από αυτή την νοοτροπία και στην Ελλάδα μας.

Εύχομαι πολλούς σκακιστικούς χαιρετισμούς και καλή επιτυχία στην Γενική μας Συνέλευση.


Παναγιώτης Στασινός
Ορθοπαιδικός-Χειρουργός
Πρόεδρος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Σ.Κ.Ε)
facebook - twitter  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου