Σάββατο 16 Μαΐου 2015

"Η Στιγμούλα είναι δυνατή", από το παιδικό τμήμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης

Το Παιδικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης παρουσιάζει το παραμύθι της Μαρίνας Γιώτη «Η Στιγμούλα είναι δυνατή», το Σάββατο 23 Μαΐου στη Β’ Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας στις 20:00, με είσοδο ελεύθερη.
Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία-διασκευή κειμένου Δήμητρας Νικοπούλου, επιμέλεια κίνησης Μιχάλη Περπερίδη, φωτισμούς Αλέξη Τριανταφύλλου, σχεδιασμό κοστουμιών-κατασκευή Γκέλυ Αλεξιά, επιλογή τραγουδιών Δήμητρα Νικοπούλου.
Λίγα λόγια από τους εκπαιδευτικούς του Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμητρα Νικοπούλου και Μιχάλη Περπερίδη για την παράσταση:
«Βασισμένοι στη διδακτέα ύλη (σχολική χρονιά 2014-2015), μέσα από τα γνωστικά αντικείμενα θεατρικό παιχνίδι-χορός, στις δυνατότητες και ικανότητες των παιδιών σε ψυχοκινητικό και νοητικό επίπεδο, δημιουργήσαμε ένα δρώμενο με κίνηση, ρυθμό, λόγο, βασιζόμενοι σε σύγχρονη ψυχοπαιδαγωγική και καλλιτεχνική προσέγγιση.

Η Στιγμούλα είναι δυνατή! Από το παραμύθι της εξαίρετης συγγραφέα και εικονογράφου Μαρίνας Γιώτη, είναι ο τίτλος της διαδραστικής μας παράστασης. Με την επιθυμία να δοθούν κίνητρα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και ερεθίσματα ώστε να προκύψει δράση-εμψύχωση-ενεργοποίηση-κινητική δημιουργικότητα-συνεργασία-ένωση.»

Στην παράσταση συμμετέχουν τα παιδιά: Δημητροπούλου Ιωάννα, Κολοφώτη Έλενα, Κρυστάλλη Βανέσα, Κωσταρά Λυδία, Λάμπρου Ειρήνη, Ματέο Μέτσε, Μπαρτσώκα Κατερίνα, Μπαρτσώκα Μαρία, Παπανάγνου Φοίβη, Τσάμη Κρυσταλλία, Υφαντή Εβελίνα.

Περίληψη:
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μικρή σταγόνα που τη φώναζαν Στιγμούλα. Η μικρή σταγόνα ταξίδευε σε λίμνες και βουνά και μεταμορφωνόταν σε σύννεφα, βροχή και υδρατμό πολλές φορές. Έτσι λοιπόν η αγαπημένη μας Στιγμούλα, στη νέα της περιπέτεια, ανακαλύπτει ένα μαραμένο χωριό, με δέντρα χωρίς φύλλα και αγέλαστα παιδιά. Τι συνέβη σε αυτό το χωριό; Γιατί τόση κατήφεια; Η Στιγμούλα πως μπορεί να βοηθήσει να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη των κατοίκων; Σιγά-σιγά θα ανακαλύψει ότι η δύναμη που υπάρχει μέσα στον καθένα μας γίνεται πολύ μεγαλύτερη όταν ενώνεται με τη δύναμη των άλλων. Ένα διαφορετικό και διδακτικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που δεν πρέπει να χάσετε!
Τα βιβλία της συγγραφέως από τις εκδόσεις «Διόπτρα», θα διατίθενται για το κοινό στην είσοδο του Θεάτρου.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22310-33325 και 32215.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου