Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Αντί να αγοράσεις μία ζωή… σώσε μία αδέσποτη! (βίντεο)

Μάθημα ζωής έδωσε ένα κατάστημα ζώων σε οικογένειες που έψαχναν να αγοράσουν ένα κατοικίδιο, αντικαθιστώντας όλα τα χαριτωμένα ζωάκια προς πώληση με αδέσποτα, σωσμένα από το δρόμο.




Στην Βραζιλία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, τα καταφύγια για τα αδέσποτα ζώα είναι σε κακή κατάσταση με τα ζώα να πεθαίνουν συχνά από ασθένειες, υπερπληθυσμό, ή απλά έλλειψη ενδιαφέροντος.

Κάποιοι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους στα καταφύγια νομίζοντας πως θα υιοθετηθούν και θα λάβουν της φροντίδας που αξίζουν. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι…

Οι άνθρωποι
συνεχίζουν να ξοδεύουν ακόμη πολλά χρήματα για να αγοράσουν ζώα σε pet shops την ίδια στιγμή που εκατοντάδες ζωάκια είναι αδέσποτα και έτοιμα να προσφέρουν την αγάπη τους στα αφεντικά τους… αφιλοκερδώς.

Η φιλοζωική οργάνωση της Βραζιλίας Quatro Patinhas (Τέσσερις Πατούσες) έκανε ένα πείραμα. Έβαλε, μυστικά, σε ένα κατάστημα ζώων αδέσποτα κουτάβια και γατάκια που δεν ανήκαν σε κάποια ράτσα για μία μέρα. Οι πελάτες ήταν ενθουσιασμένοι και ρωτούσαν για την τιμή τους. Όταν έμαθαν ότι δίνονται δωρεάν έμειναν έκπληκτοι!

Με το σύνθημα ότι «καλύτερο από το να αγοράσεις μία ζωή είναι το να σώσεις μία», το πείραμα φιλοδοξεί να αλλάξει τη νοοτροπία των πολιτών απέναντι στα αδέσποτα ζώα των καταφυγίων και να προωθηθεί η υιοθεσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου