Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Τρεις απορίες προς τον υπεύθυνο πρασίνου του Δήμου Λαμιέων

Προς τον/τους υπεύθυνους πρασίνου του Δήμου Λαμιέων: Το γεγονός ότι παρατηρούμε με κριτική διάθεση το έργο σας δεν σημαίνει ότι είμαστε αντίθετοι προς κάθε είδους επέμβαση.
 Πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια των πολιτών, ανεξάρτητα αν ορισμένα από τα «κατακρεουργημένα» δέντρα έστεκαν αιώνες εκεί πριν εισβάλει ο άνθρωπος στη γειτονιά τους και φυσικά πριν ανοίξει τους διάφορους δρόμους.
 Τα σημεία των παρατηρήσεων - αποριών μας είναι τα εξής:

1ον. Ήταν όντως όλα αυτά επικίνδυνα; Βλέποντας εικόνες από τα «επικίνδυνα δέντρα» βλέπουμε έναν κατακίτρινο όλο χυμούς κορμό.



Το φονικό κλαδί στις Κομποτάδες ήταν κούφιο μέσα του όπως αποκαλύφθηκε, μετά το μοιραίο σπάσιμο.

 2ον. Ο ειδικός που είχε έρθει στις Κομποτάδες από το ΕΘΙΑΓΕ έκανε λόγο για εξέταση δειγμάτων, ενώ οι υπεύθυνοι του Δασαρχείου έλεγαν: «Χρειάζεται μελέτη, δείγματα και ανάλογες παρεμβάσεις. Υπάρχουν πολλά στάδια πριν φτάσει κανείς στην απόφαση να πέσει ένα δέντρο». Παρακολουθούμε όλα τα δημοτικά συμβούλια κάτι σχετικό με αποτελέσματα μελετών δεν πήραμε χαμπάρι! Δεν ειδοποιηθήκαμε καν για τις εργασίες έστω για να καλύψουμε ειδησεογραφικά το γεγονός ή έστω να ενημερώσουμε τον κόσμο για τις αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.


 3ον. Αφού όλα τα παραπάνω ισχύουν γιατί ο υπεύθυνος άφησε αυτά τα όρθια λείψανα; Υπάρχει περίπτωση να ξαναγίνει δέντρο νωρίτερα από μία δεκαετία; Αφού ήταν επικίνδυνα ας κοπούν από τη ρίζα κι ας αντικατασταθούν για τη σωτηρία έστω της αισθητικής.

 Ως υστερόγραφο αναγνωρίζουμε τη βαρύτητα της ευθύνης όσων είναι επιφορτισμένοι και με τις ποινικές συνέπειες των αστοχιών και δε θα αρχίσουμε τα τραγούδια έξω από το χορό.

«Το πονάει κεφάλι κόβω κεφάλι» ως λύση δε δεχόμαστε, πρακτικές που και ξεσηκώνουν την κοινωνία και φέρνουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Παραδείγματα υπάρχουν ένα σωρό στην πρόσφατη ιστορία…

 Πηγή efthia.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου