Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Συγκίνηση και γέλια για τους Έλληνες!

Με ζεστό χειροκρότημα, γέλια και συγκίνηση έγινε η πρεμιέρα της παράστασης ”Οι Έλληνες” του Παναγιώτη Μακρυγιάννη σε σκηνοθεσία Θανάση Μιχαηλίδη.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Παναγιώτη Μακρυγιάννη και τίμησε με την παρουσία της η σύντροφος του.
Ο Θανάσης Μιχαηλίδης στο φινάλε την ευχαρίστησε και συγκινημένος είπε για τον συγγραφέα ”δυστυχώς δεν είναι μαζί μας και δυστυχώς δεν τον γνώρισα. Μέσα από το έργο του βλέπω πράγματα που πραγματικά με ακουμπάνε. Γι’ αυτό θέλησα να κάνω την συγκεκριμένη παράσταση.’’

Γνώρισα τη γλυκύτατη σύντροφο του Π. Μακρυγιάννη, Ρένα Σπανού. Με συγκίνηση αλλά και γέλια πόζαραν έξω από το θέατρο, περήφανοι σαν Έλληνες με φόντο την αφίσα του έργου.
Φωτο από την πρεμιέρα.

Οι θεατές χειροκρότησαν θερμά τους συντελεστές για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους.

Η Εύη Σταματίου
που προέρχεται από το θεατρικό εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΠΕ Ρούμελης εντυπωσιάζει με την απλότητα και το φυσικό παίξιμό της.
Ο Θοδωρής Κανδηλιώτης κεντάει και ο Θανάσης Μιχαηλίδης αγγίζει εξίσου με την κωμική φλέβα του αλλά και την δραματική προσέγγιση του ρόλου του. Τον γνωρίζω χρόνια και χαίρομαι που υλοποιεί ένα από τα όνειρά του με αυτή την παράσταση και τη δημιουργία της θεατρικής σκηνής ”Δωδέκατη Νύχτα”.

Έφυγα σιγοτραγουδώντας τους στίχους δια χειρός Θ. Μιχαηλίδη από το τραγούδι της παράστασης σε υπέροχη μουσική του Αλέξανδρου Τσιμέκα ” είναι ένας Έλληνας σαν όλους τους ξένους… μόνος πορεύεται δεν ονειρεύεται , περνάει χαραυγές ζει άλλων ζωές…





Πληροφορίες για την παράσταση δείτε εδώ

Γιώτα Νάτσιου

radio-net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου