Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Τι συμβαίνει στα εικαστικά εργαστήρια; Γιατί παραιτήθηκαν διευθύντρια και 20 καθηγητές ;

Την παραίτησή τους υπέβαλαν στη δημοτική αρχή η καλλιτεχνική διευθύντρια και 20 καθηγητές των εικαστικών εργαστηρίων του δήμου Λαμίας.
Εδώ και πολύ καιρό ήταν γνωστό πως οι σχέσεις της Βίκυς Βλαχογιάννη με την νέα δημοτική αρχή δεν ήταν καλές. Ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η πρόσληψη γραμματέα στα εικαστικά, χωρίς της έγκριση της διευθύντριας αφού σύμφωνα με το καταστατικό μόνο εκείνη έχει δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο.

Η κυρία Βλαχογιάννη αντέδρασε έντονα και αποφάσισε να παραιτηθεί και την κίνησή της αυτή την στήριξε η συντριπτική πλειοψηφία όσων εργάζονται στα εικαστικά. 20 καθηγητές υπέβαλαν την παραίτησή τους ενώ στη θέση της έμεινε μόνο μία.


Από την άλλη πλευρά τώρα η δημοτική αρχή ισχυρίζεται πως δεν υπήρχε κανένας λόγος να αντιδράσουν με αυτό τον τρόπο η κυρία Βλαχογιάννη και οι συνεργάτες της.

Σήμερα πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ συνεδρίασε εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου και έκανε δεκτές τις παραιτήσεις, ενώ το απόγευμα στο κτήριο που στεγάζει τα εικαστικά εργαστήρια υποδεχόταν γονείς και μαθητές η αρμόδια αντιδήμαρχος Βίβιαν Αργύρη ενώ εκεί βρέθηκε και ο πρόεδρος της κοινωφελούς Δημήτρης Μώρης.

Παράλληλα η δημοτική αρχή διαβεβαιώνει πως τα εικαστικά εργαστήρια παρά την εξέλιξη αυτή θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου