Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Το μεγαλύτερο γεγονός της Ελληνικής ποδηλασίας το Μάιο στην Παύλιανη!

Και φέτος ο μεγαλύτερος αγώνας ορεινής ποδηλασίας, το Iti Epic, θα πραγματοποιηθεί στο πανέμορφο βουνό της Οίτης με κέντρο του αγώνα το χωριό της Παύλιανης στις 24 Μαΐου. Όμως για φέτος η διοργάνωση προχωράει ακόμα παραπέρα καθώς πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό πως η Ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας, έδωσε την έγκριση και για την πραγματοποίηση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος marathon mtb στην Παύλιανη ταυτόχρονα με το Iti Epic.
Η παραπάνω εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική, όχι μόνο για τις παραπάνω συμμετοχές αθλητών και την επιπλέον προβολή που θα προσφέρει, αλλά και γιατί πρώτη φορά πανελλήνιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί ταυτόχρονα με έναν τόσο μεγάλο αγώνα.
Επίσης ήταν πολύ σημαντικό πως η πρόταση για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος στην Παύλιανη επιλέχθηκε ανάμεσα από άλλες αξιόλογες προτάσεις, όπως αυτές που είχαν κατατεθεί για να πάει ο αγώνας στον Μαραθώνα ή την Κάρυστο. Η πρόταση όμως που κατέθεσε η ομάδα του Iti Epic είχε σημαντικά πλεονεκτήματα και τελικά επικράτησε.


Αξίζει να σημειωθεί πως τα προηγούμενα χρόνια τα οφέλη της περιοχής από τη διοργάνωση ήταν σημαντικά, καθώς ξενοδοχεία και καταστήματα εστίασης δούλεψαν με πρωτοφανή πληρότητα, ο συνολικός κόσμος που έφτασε στο χωριό ξεπέρασε τα 1.000 άτομα και η προβολή της περιοχής ήταν τεράστια, μέσα από ιστοσελίδες και περιοδικά ειδικού τύπου σε όλη την Ελλάδα.

Ο φετινός αγώνας θα αποτελέσει συνδιοργάνωση του πολιτιστικού συλλόγου Παύλιανης και του ποδηλατικού συλλόγου Πρωτέα. Από το “τιμόνι” της διοργάνωσης ο Λιγνός Νίκος επισημαίνει ότι η ανάληψη του Πανελληνίου πρωταθλήματος θα αυξήσει τις απαιτήσεις τόσο στο αγωνιστικό σκέλος του αγώνα όσο όμως και στο οικονομικό. Για αυτό φυσικά πολύ σημαντική θα είναι και η υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ιδιαίτερη αναφορά σε αυτό θα γίνει και σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρηθεί λίγες μέρες πριν τον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου