Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Δωρεάν internet για όλους πλην τους «φτωχούς» της «πλούσιας» Στερεάς

Ήταν ένα από τα βασικά θέματα τριβής ακόμη και μεταξύ των βουλευτών της κυβέρνησης σχετικά με την επιλεκτική πρόσβαση ευπαθών ομάδων στο πρόγραμμα «Ψηφιακής Σύγκλισης». Κανείς δεν κατάλαβε γιατί οι «φτωχοί» της «πλούσιας» Περιφέρειας Στερεάς, δεν έχουν ανάγκη πρόσβασης στις ψηφιακές υπηρεσίες, όπως και οι υπόλοιποι άνθρωποι που έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα στις 8 περιφέρειες αμιγούς σύγκλισης!
Έτσι λοιπόν από την παραμονή της πρωτοχρονιάς άνοιξε το e-inclusion.gr και εντός του Ιανουαρίου θα αναρτηθούν τα κουπόνια (voucher) που θα δώσουν δωρεάν σε 289.300 δικαιούχους του Κοινωνικού Μερίσματος, υπολογιστές, tablet και πρόσβαση στο διαδίκτυο μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου. Σε αυτούς μέσα δε θα είναι οι "φτωχοί" συμπολίτες μας στη Στερεά, καθώς θα πληρώσουν κι αυτοί το υψηλό βιοτικό επίπεδο που παρουσίαζε ένα μικρό κομμάτι της Περιφέρειας μία δεκαετία νωρίτερα!


Αναλυτικότερα σε κάθε ωφελούμενο πολίτη που έλαβε το Κοινωνικό Μέρισμα και κάτοικο μίας εκ των οκτώ (8) Περιφερειών Αμιγούς Σύγκλισης, ήτοι Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη, χορηγείται ένα κουπόνι (Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης) με αποκλειστικό σκοπό την ανταλλαγή του με τα προϊόντα των Παρόχων/Προμηθευτών της δράσης.

Κάθε ωφελούμενος δικαιούται μόνο μία Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης και κάθε Επιταγή έχει συνολική οικονομική αξία που καλύπτει τις ακόλουθες παροχές:

Διαδικτυακή σύνδεση (σταθερή ADSL/VDSL ή κινητή (mobile) 3G (ή ανώτερη) ή δορυφορική) – μέχρι 12€ το μήνα και μέχρι 31/10/2015

Βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο (tablet ή netbook ή laptop/notebook) – μέχρι 230€

Υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης/ενημέρωσης στη χρήση ΤΠΕ κατ’ οίκον (προαιρετικά) – μέχρι 60€.

Καθεμιά από τις παραπάνω παροχές είναι διακριτά προκοστολογημένη και δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποσού από τη μία κατηγορία δαπάνης στην άλλη.

Σκοπός της δράσης είναι:

- Η πρόσβαση των πολιτών με χαμηλά εισοδήματα σε τεχνολογίες ΤΠΕ

- Η μείωση του ψηφιακού χάσματος μέσω της πρόσβασης των πολιτών στο διαδίκτυο

- Η αύξηση της χρήσης του διαδικτύου, του ηλεκτρονικού εμπορίου και των προσφερόμενων ψηφιακών υπηρεσιών του Δημοσίου από πολίτες που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο

- Η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών μέσω σχετικής τεχνικής υποστήριξης/συμβουλευτικής ενημέρωσης στο χώρο τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι ωφελούμενοι θα έχουν την δυνατότητα:

- να αποκτήσουν και να διατηρήσουν διαδικτυακή σύνδεση μέχρι την 31/10/2015 με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο (σταθερή, ή κινητή (mobile) ή δορυφορική)

- να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ένα (1) ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop

- να υποστηριχθούν και ενημερωθούν –προαιρετικά– σε βασικά στοιχεία χρήσης του εξοπλισμού και του διαδικτύου.

Η δράση θα υλοποιηθεί μέσω επιχορήγησης με τη μορφή κουπονιού (Επιταγή ψηφιακής Αλληλεγγύης). Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να εξαργυρώνουν το κουπόνι μέχρι και την 30/06/2015.

Η δράση χρηματοδοτείται από το ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΠ ΨΣ), με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και υλοποιείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΤΕΕ) και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας Α.Ε. (ΕΔΕΤ).

Πηγή e-fthia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου