Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Δ. Τρικκαίων: Νέο πρόγραμμα βοήθειας σε ευάλωτες ομάδες

Την επέκταση προγράμματος πρόσθετης βοήθειας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για τους δημότες Τρικκαίων προωθεί ο Δήμος Τρικκαίων. Βασιζόμενος σε επιχειρησιακό πρόγραμμα με τίτλο «Επισιτιστική και Υλική Συνδρομή 2014 – 2020» που υλοποιείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για του Άπορους, ο δήμος επιδιώκει να μετάσχει στην υπό δημιουργία «Κοινωνική Σύμπραξη».
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε από τους αντιδημάρχους Προγραμματισμού κ. Χρυσόστομο Κυρίτση και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χρήστο Αναστασίου, με τη συμμετοχή της κ. Θεοδώρας Σαργιώτη από το τμήμα Προγραμματισμού, του κ. Παύλου Μπεμπέ ως εκπροσώπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του κ. Χάρη Καλλιάρα, συνεργάτη της e-trikala Α.Ε.


Πιο συγκεκριμένα, η σύσκεψη αφορούσε στον τρόπο εφαρμογής του προγράμματος και στην πρόταση που θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Αυτή η πρόταση θα επισημαίνει τον τρόπο οργάνωσης των ήδη υπαρχουσών κοινωνικών δομών του δήμου (παντοπωλείο, φαρμακείο, ιατρείο, φροντιστήρια κ.α.), για την περαιτέρω αύξηση της παροχής βοήθειας. Η βοήθεια θα περιλαμβάνει, εκτός από σίτιση, και πρόσθετες υπηρεσίες, διευρύνοντας, μάλιστα, τους δικαιούχους – ωφελουμένους, καθώς θα αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Όλα αυτά όμως, ( ο τρόπος οργάνωσης, ο τρόπος διανομής, ο τρόπος λειτουργίας όλων αυτών των δομών στον δήμο), απαιτούν προηγουμένως μια σαφή κινητοποίηση των υπηρεσιών, έναν σχεδιασμό που θα προταθεί και μια διαβούλευση για να ληφθούν όλες οι σχετικές αποφάσεις. Η επόμενη φάση περιλαμβάνει ειδικότερο σχεδιασμό, που θα αφορά στην υλοποίηση των αποφάσεων που θα ληφθούν, μετά την έγκριση της σχετικής υποβληθείσας πρότασης από τον Δήμο Τρικκαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου